UTTechMedTechMed CentrumEvenementenAankomende evenementenHealth Valley Event - TechMed programma

Health Valley Event - TechMed programma

Health Valley Event

Het Health Valley Event (HVE) op 30 maart 2023 in Pathé Nijmegen is hét meest vooruitstrevende zorginnovatie event van Nederland en tevens dé ontmoetingsplaats voor iedereen die zich bezighoudt met innovaties, business en wetenschap in de Life Sciences & Health sector. 

De gezondheidszorg is in beweging en dat merken we allemaal. Er liggen kansen die we vandaag moeten grijpen om de zorg van morgen beter te maken. Op het Health Valley Event 2023 zoomen we dieper in op betaalbare en toegankelijke zorg van vandaag en morgen, ondersteund door technologische innovaties. Zo kijken we naar de noodzaak van preventie, naar de kansen voor de juiste zorg op de juiste plek en naar de mogelijkheden voor waardegedreven zorg. En we gaan aan de slag met de uitdagingen op de arbeidsmarkt en de betaalbaarheid van de zorg. Kortom, een vol en gevarieerd programma op 30 maart! In één dag ben je bijgepraat over de laatste trends en ontwikkelingen, bieden we je unieke netwerkkansen om samen verder te bouwen en ga je aan het einde van de dag naar huis met nieuwe inspiratie. Join the transition!

Waar & Wanneer

 • Datum: 30 maart 2023
 • Tijd: 09.00 - 18.00
 • Taal: Nederlandstalig (een live vertaler, vertaalt plenaire sessies naar Engels)
 • Formaat: Live event 
 • Locatie: Pathé Nijmegen, Willem van Arenbergstraat 4, Nijmegen

TechMed Centre programma-onderdelen

Als samenwerkingspartner van Health Valley kan TechMed Centre Instituut natuurlijk ontbreken. We zijn dan ook goed vertegenwoordigd met verschillende activiteiten in het programma. 

Keynote lezing: Prof.dr. Maroeska Rovers - Hoe kan technologie de gezondheidszorg verbeteren

Zoals aangegeven in diverse rapporten en de integrale zorgovereenkomst kan medische technologie de zorg verbeteren door bijvoorbeeld eerdere diagnostiek, monitoring op afstand, minder ingrijpende (beeldgestuurde) procedures, betere communicatie en betere patiëntuitkomsten. Idealiter worden alleen die medische innovaties die de zorg verbeteren en die zijn toegesneden op de behoeften van de betrokkenen, in de praktijk geïmplementeerd. De ervaring van de afgelopen jaren leert echter dat dit anders is. Er komen nog steeds medische technologieën op de markt waar niemand op zit te wachten, terwijl er ook veelbelovende innovaties zijn die de patiënt nooit bereiken. Tijdens haar presentatie zal Maroeska ingaan op de uitdagingen rond het implementeren van medische innovaties en de voordelen van het zo vroeg mogelijk starten van het ontwikkel-, evaluatie- en implementatieproces.

 • Plenaire opening
 • Tussen 9.30 - 11.00

Plenaire sessie: Gepersonaliseerde zorg: innovaties in medische technologieën om persoonsgerichte zorg te bieden?

Personalized Medicine, ook wel zorg op maat of gepersonaliseerde zorg, is een veelbelovende stroming in de geneeskunde die rekening houdt met de unieke kenmerken van elke patiënt. Dit leidt tot een gerichte gezondheids- en zorgbenadering die specifiek is voor de context en hulpvraag van elk individueel persoon. Terwijl de term 'medicine' aangeeft dat het alleen gericht is op medicijnen, brengt gepersonaliseerde zorg juist een technologische omslag teweeg in de manier waarop gezondheid en welzijn worden benaderd en hoe zorg wordt geïmplementeerd. 

Zo maakt de vooruitgang in technologische innovaties en data technologieën, in combinatie met gepersonaliseerde zorg, een behandeling mogelijk die op elk individu kan worden afgestemd. Dit alles leidt tot een betere medische respons en een betere patiëntenzorg. Ook biedt persoonsgerichte zorg de mogelijkheid om medische technologieën te ontwikkelen die gezondheidsuitkomsten verbeteren, en gezondheidsverschillen te verkleinen. In deze sessie laten we zien hoe technologieën gepersonaliseerde zorg voor patiënten kunnen optimaliseren, aan de hand van enkele voorbeelden. Zo willen we samen met het publiek kijken hoe we de belofte van persoonsgerichte zorg waar kunnen maken, en op welke manieren we de beste zorg voor elke patiënt kunnen realiseren.

 • Plenaire sessie
 • 14.30 - 15.10
 • Sprekers: Anneliene Jonker | Annemieke Witteveen | Koos Burggraaf

Beursstand 

We hosten daarnaast een stand op de beursvloer en nemen u mee voor een (virtuele) rondleiding door het TechMed Centre. In deze korte tour kunt u zelf door het gebouw rondlopen, kennismaken met onze diensten, innovaties en leggen we u uit wat het TechMed Centre instituut precies doet. Daarnaast dagen we deelnemers uit om samen met ons na te denken over hoe technologiën de medewerkersproblematiek bij ziekenhuizen aangepakt kunnen worden. 

 • Stand nummer: 17 (op 1e etage)
 • Gehele dag beschikbaar

Organisatie

Health Valley heeft al meer dan vijftien jaar bewezen succes als een duurzaam en actief netwerk voor haar partners. We leggen dagelijks vele verbindingen tussen bedrijven, zorg, overheid en kennis-/onderwijsinstellingen. Daarmee dragen we bij aan innovatieve technologische zorgvraagstukken. Wij werken dagelijks aan het verder versterken van hét zorginnovatie ecosysteem van Oost-Nederland en jaarlijks organiseren we het Health Valley Event. Dit doen we omdat we geloven dat technologische innovaties in de zorg eraan bijdragen om mensen langer gezond te laten leven. 

Meer informatie over het programma en registratie.
Klik hier