UTDienstenCFMLTSHNieuwsStichting Faculty Club naar nieuw te openen Uparkhotel in Hogekamp

Stichting Faculty Club naar nieuw te openen Uparkhotel in Hogekamp

Het College van Bestuur heeft maandag 25 september jl. besloten om de huidige restaurantvoorziening in het gebouw ‘de Boerderij’ volgend jaar te herhuisvesten in het UParkhotel, dat in het najaar 2018 haar deuren in gebouw Hogekamp op de campus opent. 

In het Lange Termijn Strategisch Huisvestingsplan van de UT is onder andere opgenomen dat de campus niet alleen een ideale voedingsbodem vormt voor doorbraken op het gebied van onderwijs en onderzoek, maar tevens een bruisende en inspirerende ontmoetingsplek is voor studenten, medewerkers en bezoekers. De huisvesting en voorzieningen op de campus moeten (nieuwe) samenwerkingen en groepsvorming en daarbij ook het samenkomen en –werken faciliteren en stimuleren. 

Een kwalitatief hoogwaardig restaurant op de campus voor het ontvangen van interne en externe gasten en medewerkers past bij deze ambitie. De unieke locatie van het UParkhotel in de Hogekamp, als verbindend element tussen de Boulevard en het O&O plein, alsmede het open en toegankelijke karakter van het Hogekampgebouw en -plein inclusief een terrasvoorziening, maken dat het College tot dit besluit is gekomen. Tot op heden was een dergelijke restaurantvoorziening gehuisvest in het gebouw ‘de Boerderij.’ Zo’n restaurant is van grote waarde voor de academische community en moet qua kwaliteit en uitstraling voor de UT behouden blijven. De huidige restaurantvoorziening zal met dit besluit in het najaar 2018 verhuizen naar het UParkhotel en daar een eigentijds karakter krijgen. De UT-medewerkers van het restaurant zullen ook meegaan naar het nieuwe hotel. 

Hierop aansluitend zijn de Stichting Faculty Club en de directie van het UParkhotel met elkaar in gesprek om te bezien of de Stichting zich vanaf volgend jaar eveneens kan vestigen in het UParkhotel. Naar verwachting leiden deze gesprekken al op korte termijn tot een samenwerking tussen beide partijen. 

Voor de herbestemming van het gebouw Boerderij neemt het College zorgvuldig de tijd om binnen de kaders van het Lange Termijn Strategisch Huisvestingsplan verschillende opties te onderzoeken.

drs. B.G. Lankhaar (Bertyl)
Woordvoerder CvB (momenteel directeur Kennispark Twente a.i.)