Omdat SEKCT verbonden is aan de Universiteit Twente, is onze werkwijze gebaseerd op academische standaarden en waarden. Dit betekent dat we uitgangspunten niet zomaar aannemen, maar goed onderbouwen op basis van recente inzichten uit de wetenschappelijke literatuur. We werken daarbij op basis van vier kernprincipes:
Project gedreven
We geven de voorkeur aan het werken in projecten. Dit kunnen korte consultancy-achtige projecten zijn, maar ook Bachelor, Master, EngD of promotieprojecten. Projecten activeren mensen, zorgen voor commitment en stimuleren samenwerking. Dus we nemen een uitdaging of vraag als uitgangspunt en gezamenlijk maken we daarvan een concreet project.
leren door te doen
Systems Engineering kennis en vaardigheden kunnen het beste geleerd worden door Systems Engineering toe te passen op een project en van de resultaten te leren. We kunnen studenten, docenten en professionals helpen in deze learning-by-doing projecten.
Industry-as-a-laboratory
Dit is een onderzoekstrategie die gericht is op het oplossen van (bedrijfs)problemen terwijl gelijktijdig onderzoek wordt gedaan. Voor organisaties zijn vooral de resultaten die met Systems Engineering bereikt kunnen worden van belang, maar voor ons als academici zijn ook de onderliggende principes en mechanismes van Systems Engineering van meerwaarde. Door het oplossen van praktijkproblemen te combineren met het doen van onderzoek wordt een perfecte match bereikt tussen verschillende doelstellingen.
kennis valorisatie en disseminatie
De kennis en geleerde lessen worden door ons vastgelegd en gedeeld. Dit doen we door middel van publicaties in wetenschappelijke en professionele tijdschriften, maar ook met YouTube filmpjes, posters en door integratie binnen het onderwijs. Bij het delen van kennis garanderen we dat de bedrijfsgevoelige informatie binnen het bedrijf blijft.