UTFaculteitenEEMCSNieuwsAnnemieke Witteveen neemt KNAW Early Career Award in ontvangst

Annemieke Witteveen neemt KNAW Early Career Award in ontvangst

Op dinsdag 14 februari heeft dr. Annemieke Witteveen, assistant professor bij de groep Biomedical Signals and Systems, gericht op Personalised E-health technology for Oncology, haar KNAW Early Career Award in ontvangst genomen. De prijsuitreiking vond plaats in het Trippenhuis in Amsterdam. Dr. Witteveen werd onderscheiden voor haar werk in het domein Medisch, Medische Biologie en Gezondheidswetenschappen.

Met haar onderzoek wil dr. Witteveen de kwaliteit van leven na kanker verbeteren. Daartoe ontwikkelt zij modellen voor persoonlijke voorspelling, monitoring en aanbevelingen voor de late gevolgen van kanker. Hieronder valt het online model om het risico op terugkeer van borstkanker te voorspellen, dat dagelijks in ziekenhuizen wordt gebruikt. Annemieke leidt verschillende projecten over eHealth technologie, zoals de optimale behandeling van kanker gerelateerde vermoeidheid, smart monitoring en de invloed van leefstijl op late effecten na kanker.

Over de KNAW Early Career Awards

De KNAW Early Career Award wordt jaarlijks uitgereikt aan 12 jonge onderzoekers uit alle wetenschapsgebieden. Dr. Witteveen is de eerste UT-onderzoeker die de prijs heeft gekregen. De prijs is bedoeld voor onderzoekers in Nederland die aan het begin van hun carrière staan en vernieuwende, originele ideeën hebben. Naast een geldprijs bestaat de prijs uit een persoonlijk kunstwerk.