Centrum voor medische innovaties

Het Experimental Centre for Technical Medicine (ECTM) is een centrum voor medische innovatie. Dit expertisecentrum biedt diverse mogelijkheden voor onderwijs en onderzoek op het gebied van technisch, medische ontwikkelingen. De meest recente state of the art simulatie technologie wordt ingezet voor onderwijs en onderzoek op het gebied van gezondheidszorg. Het ECTM wordt ingezet voor het opleiden van studenten, het bijscholen van medisch professionals en het testen van nieuwe technologie. Ook vormt het ECTM een inspiratiebron voor onderzoekers. Daarmee fungeert het centrum als aanjager van innovatie voor de gezondheidszorg.

De mogelijkheden van het ECTM vormen een antwoord op de grote vraag aan trainingsmogelijkheden voor studenten en medisch professionals. Ook voorziet het ECTM in de behoefte aan een gesimuleerde zorgomgeving waarin met nieuwe technische medische ontwikkelingen ge├źxperimenteerd kan worden. Het ECTM beschikt onder andere over een intensive care en een operatiekamer. Daarnaast zijn de faciliteiten geschikt voor het uitvoeren van mens gebonden onderzoek en het testen van nieuwe medische innovaties.

TechMed Centre

Vanaf 1 januari 2018 is het ECTM geïntegreerd in het nieuwe Technical Medical Centre van de Universiteit Twente samen met de health-gerelateerde opleidingen.