Centrum voor medische innovaties

Het TechMed Simulatie Centrum is een centrum voor medische innovatie. Dit expertisecentrum biedt diverse mogelijkheden voor onderwijs en onderzoek op het gebied van technisch, medische ontwikkelingen. De meest recente state of the art simulatie technologie wordt ingezet voor onderwijs en onderzoek op het gebied van gezondheidszorg. Het simulatiecentrum wordt ingezet voor het opleiden van studenten, het bijscholen van medisch professionals en het testen van nieuwe technologie. Ook vormt het simulatiecentrum een inspiratiebron voor onderzoekers. Daarmee fungeert het centrum als aanjager van innovatie voor de gezondheidszorg.

De mogelijkheden van het simulatiecentrum vormen een antwoord op de grote vraag aan trainingsmogelijkheden voor studenten en medisch professionals. Ook voorziet het simulatiecentrum in de behoefte aan een gesimuleerde zorgomgeving waarin met nieuwe technische medische ontwikkelingen ge├źxperimenteerd kan worden. Het simulatiecentrum beschikt onder andere over een intensive care en een operatiekamer. Daarnaast zijn de faciliteiten geschikt voor het uitvoeren van mens gebonden onderzoek en het testen van nieuwe medische innovaties.

TechMed Centre

Vanaf 1 januari 2018 is het ECTM geïntegreerd in het nieuwe Technical Medical Centre van de Universiteit Twente samen met de health-gerelateerde opleidingen.