UTDienstenCFMDuurzaamheidNieuwsWeek zonder Vlees op de UT: speciaal plant-based aanbod in UT-kantines

Week zonder Vlees op de UT: speciaal plant-based aanbod in UT-kantines

Wist je dat de productie van vlees en zuivel meer landoppervlak en water gebruikt en meer CO2-uitstoot veroorzaakt dan plantaardig voedsel? Daarom doet de UT samen met cateraar Appèl dit jaar mee aan de Nationale Week zonder Vlees, van 6-12 maart. In alle kantines vind je deze week een speciaal aanbod plant-based en vegetarisch eten. In de Horst is de kantine een week lang volledig vegetarisch.

Appèl en de UT werken sinds september 2022 samen met Greendish aan een menu binnen de grenzen van de planeet. Meedoen aan de Week zonder Vlees past bij dit doel. De cateringmedewerkers testen deze week daarom ook nieuwe recepten uit voor bijvoorbeeld broodjes en warme maaltijden: vallen gerechten in de smaak, dan blijven ze ook na de Week zonder Vlees in het assortiment. Daar kan je zelf over meebeslissen: tot en met woensdag 8 maart kan je in de kantine stemmen op je favoriete vega(n) broodje. Verder vind je in de kantines wist-u-datjes over de impact van eten op je ecologische voetafdruk: je ‘foodprint’.

Natuurlijk kan je ook buiten de campus meedoen aan de Week zonder Vlees. Meer informatie, tips en recepten vind je op de website.