Studeer in de VS met een Fulbright beurs

Studeer in de VS met een Fulbright beurs

logo
Met een Fulbright beurs kun je met je Bachelor of Master diploma op zak direct doorstomen naar een Master of onderzoek naar keuze aan een topuniversiteit in de VS. Om voor een Fulbright beurs in aanmerking te komen hoef je geen bolleboos te zijn; maar je moet wél goede studieresultaten hebben behaald. Fulbright beurzen lopen uiteen van $ 1.000,- tot $ 12.500,-. Door bedrijven gesponsorde beurzen kunnen hoger zijn, maar deze brengen echter wel vaak meer verplichtingen met zich mee.


pick

Description: pickDescription: pick


Description: pick


Description: pick


Bachelor student en ik wil mijn hele Master opleiding in de VS doen.

Master student en ik wil promoveren aan een Amerikaanse Universiteit.


PhD-student/aio en ik wil een deel van mijn onderzoek in de VS doen.

Wetenschapper en ik wil een serie gastcolleges geven aan een Amerikaanse universiteit.


Meer info

Meer info

Meer info

Meer info


Deadline:

28 januari 2016

Deadline:

28 januari 2016

Deadline:

1 december 2015*

Deadline:

1 december 2015*

Algemene voorwaarden:

pic


Resultaat:


Om voor een Fulbright beurs in aanmerking te komen hoef je geen bolleboos te zijn, maar je moet wél goede studieresultaten hebben behaald.

pic


Toegelaten:

De belangrijkste eis voor het verkrijgen van een beurs is dat je moet worden toegelaten tot een graduate opleiding aan een goede Amerikaanse universiteit.

pic


Nationaliteit:


Je hebt de Nederlandse nationaliteit. Als je naast de Nederlandse ook de Amerikaanse nationaliteit bezit kom je niet in aanmerking voor een beurs.

pic


Woonplaats:

Je verblijft (nog) niet in de VS en bent de afgelopen zes maanden niet in de VS geweest.

pic


Commitment aan Nederland:

Na afloop van je verblijf in de VS keer je terug naar Nederland en kun je twee jaar na terugkeer geen studie- of werkvisum voor de Verenigde Staten verkrijgen (een toeristenvisum is wel mogelijk).

pic


Ambassadorial Qualities:


Er wordt verder gelet op academische prestaties, de uitvoerbaarheid van het project in de gestelde tijd, een open en kritische houding en de representativiteit van jezelf en je onderzoeksvoorstel.

Achtergrond

Het Fulbright-programma is een wereldwijd programma voor bilaterale uitwisseling tussen de VS en het partnerland en vindt in 150 landen plaats. De Amerikaanse organisatie die het programma uitvoert voor Amerikaanse studenten is het Institute of International Education (IIE). Het IIE is daarmee een van de belangrijkste partner-organisaties van het Fulbright Center. Voor de promovendi en de scholars wordt samengewerkt met de Council for the International Exchange of Scholars (CIES). Belangrijke sponsoren zijn de Netherland - America Foundation en de Holland America Friendship Foundation.


* Omdat je bij je beursaanvraag moet kunnen aantonen dat je al bent aangemeld voor graduate-opleidingen in de VS, raden we je aan om ruim vóór de deadline (tenminste 2 maanden van tevoren) contact op te nemen met International Office om jouw mogelijkheden te bespreken.