UTAlumni NetwerkAgendaLunchlezing Fons Driessen (CHE'68)

Lunchlezing Fons Driessen (CHE'68)

Op 26 april zal Chemische Technologie alumnus Fons Driessen een lunchlezing verzorgen op de campus van de UT. Deze lunchlezing wordt georganiseerd in samenwerking met C.T.S.G. Alembic. Studenten, medewerkers en alumni zijn van harte welkom om aan te sluiten. 

Fons Driessen studeerde Chemische Technologie in Delft, Rotterdam en, van 1966 tot 1968, in Twente. Hij werkte achtereenvolgens als projectmanager bij Shell, als senior consultant bij McKinsey, als divisiedirecteur bij Pakhoed en als CEO in 1988 – 2000 van de Wavin Groep. 

Na ruim 30 jaar in het internationale bedrijfsleven actief te zijn geweest, ging Fons in 2000 aan de slag als executive coach voor vele CEO’s, senior managers en professionals in Nederland. In de periode 2002-2010 deed hij dit vanuit Boer & Croon in Amsterdam, waarna hij zijn coaching activiteiten voortzette in zijn huis in Baarn. Als executive coach hanteert hij een non-directieve coaching stijl die meer gebaseerd is op luisteren, inleven en het stellen van de juiste vragen dan op het geven van adviezen. Elk van zijn coaching trajecten leidt tot een door de cliënt opgesteld concreet actieplan en tot daadwerkelijke verandering in gedrag en effectiviteit. Zijn belangrijkste leerervaringen voor zijn rol als executive coach deed hij op bij zijn opleiding tot co-trainer bij Shell’s Organization Development activiteiten, tijdens zijn verblijf als visiting scholar aan de Organizational Behavior faculteit van de Stanford Business School in Californië en tijdens zijn intensieve “Coach Training” bij het MMS Worldwide Institute, Inc. In zijn vrije tijd beklimt Fons (in afnemende mate) hoge bergen over de gehele wereld en begeleidt hij Leadership Wilderness Trails voor executives en professionals in de bush en de bergen van Zuid Afrika. Fons is getrouwd en heeft kinderen en kleinkinderen in Noord- en Zuid Amerika. 

Fons zal gedurende zijn lezing op basis van zijn ervaringen een beeld schetsen van het leiderschap dat deze en de nabije toekomst van ons vraagt. 

Datum: woensdag 26 april, van 12.30 - 13.30 uur
Locatie: TL 3130 
Voertaal: Engels
Prijs: €2,50, lunch is inbegrepen
Aanmelden kan door een ticket te kopen via onderstaande link.

Wil jij erbij zijn?
Tickets