Department of Design Production & Management

Nieuws-items op de homepagina van DPM zijn links in de map 'news' in de DPM-site. Deze handleiding gaat ervan uit dat je al enige basis kennis van Webhare hebt.

Plaatsen nieuws-items: Je kan een link gebruiken om te verwijzen naar een nieuws-item, bijv. van utwente.nl/en/news. Ook kan je verwijzen naar bijv. een PDF, deze moet je dan eerst uploaden, bijv. in de map 'conferences' of 'general'. Daarna kan je er dan hier naar verwijzen met een interne link.

Uploaden PDF

(Dit is alleen nodig als je wil verwijzen naar een PDF of ander meegeleverd document!)
Ga naar de map (bijv. 'conferences') en druk op de knop 'Upload' (bovenaan in de knoppenbalk). Aub. geen PDF's of andere documenten in de news-map plaatsen!

Nieuws-item aanmaken

Ga naar de news-map en druk op de knop New FileKies voor External Link.

Vul de basis-gegevens in (voorbeeld hier onder), begin de Name met de datum-code jaar-maand-dag, bijv. 20170725, dit ivm sorteren en administratie (dit is niet zichtbaar op de site). Vul bij Description alleen de datum in in hoofdletters, zoals deze: TUE 25 JUL 2017 (dit is een UT-standaard voor nieuws-items en zorgt dat in het nieuws overzicht de datum onder het nieuws-item komt).

Scroll nu iets naar onderen, en maak de link:

Als je een interne link wil maken (bijv. naar een zojuist geuploade-PDF), klik dan 'Internal link' aan, klik op het pennetje, en blader naar de file waarnaar je wil verwijzen.

Thumbnail toevoegen

Een Thumbnail is het kleine plaatje voor het nieuws-item in het overzicht. Scroll omhoog en kies tabblad Thumb:

Upload een plaatje via de knop met het plusje . Blader naar het plaatje op je computer en kies het plaatje.

Als met het nieuws-bericht geen plaatje is meegeleverd, zal je deze zelf moeten maken of bijv. zoeken op internet... Je kan ook bijv. een plaatje uit het nieuws-overzicht van de UT gebruiken (klik op een plaatje met de rechter muisknop en kies Afbeelding Opslaan als/Save Image as...).

Het nieuws-item is nu klaar, je kan op de Ok-knop drukken. Het moet nog wel op de juiste plek in het overzicht gezet worden:

Nieuws-item op juiste plek in nieuwsoverzicht zetten

Het item staat nu onderaan, maar moet bijna helemaal bovenaan komen, net onder colloquia:


We moeten het dus omhoog verplaatsen. Zorg eerst dat de weergave op 'Website ordering' staat mbv. het pijltje 2). Selecteer nu het nieuwe item en druk op pijltje 3) om het helemaal omhoog te verplaatsen. Druk nu een paar keer op het gewone pijltje-naar-bedenen om het onder colloquia te plaatsen.