UTServicesHRCTDCourse finderPensioen in perspectief

Pensioen in perspectief

This course is offered only in Dutch. For international staff, we offer tailor-made solutions. For more information please contact us: cdc-hr@utwente.nl.

Binnen een afzienbare periode ga je met pensioen. Daar denk je natuurlijk wel eens over na. Wat ga je doen? Wat wil je nog doen?

Vroeger werd pensioen vooral gezien als rustig aan doen en genieten van een onbekommerde oude dag. Tegenwoordig zie je vaak een bredere invulling van de ‘pensioen-tijd. Dat is verklaarbaar, want we hebben  gemiddeld genomen meer levensjaren voor ons dan de vorige generaties en zijn vaak nog behoorlijk fit en vitaal wanneer het pensioen voor de deur staat. We hebben nog geen zin om ons terug te trekken uit het actieve leven en willen nog wat doen. Maar wat dan precies is vaak nog een open vraag.

Wanneer je jezelf herkent in het bovenstaande’, biedt de Universiteit Twente je de mogelijkheid om onder deskundige begeleiding gericht aandacht te besteden aan wat voor jou écht belangrijk is om goed met pensioen te gaan.  

In de training ‘Pensioen in Perspectief’ leer je allerhande nuttige dingen over goed afscheid nemen van je werk, het vinden van nieuwe levensdoelen en het opmaken van een nieuwe balans in je leven. Je ontdekt veel over jezelf, zoals je kernwaarden, je talenten, je sterktes en je persoonlijke  drijfveren. Daarnaast besteden we ook aandacht aan zaken die het leven aanzienlijk aangenamer kunnen maken, zoals het ontwikkelen van een krachtige mindset, een optimistische levenshouding  en het vinden van simpel geluk in dagelijkse activiteiten.

Naast het krijgen van nieuwe inzichten door korte presentaties en het doen van oefeningen, heeft deze training ook een sterke sociale component. We zijn er met elkaar en voor elkaar.  Je ontmoet mensen die in een vergelijkbare situatie zitten. Je stimuleert elkaar en helpt elkaar bij het vinden van een nieuwe levensinvulling en het maken van praktische plannen. Zo bereiken we als groep dat jij als  individu goed in staat bent om met aandacht en  focus naar  je moment van pensionering toe te werken en uitziet naar alle kansen en mogelijkheden die de tijd na je pensionering biedt.

(In de training Pensioen in Perspectief is géén informatie opgenomen over de financiële aspecten van je pensionering. Via HR zijn daarvoor andere bronnen beschikbaar).

 • Programme is for

  Medewerkers (1-2 jaar voor hun pensioendatum)

 • Date

  31 mei, 1 & 2 juni 2023
  09.00-17.00
  Inclusief 2 overnachtingen

 • Location

  Fletcher Hotel-Restaurant
  Sallandse Heuvelrug
  Burgemeester Knottenbeltlaan 77  PA Rijssen

 • Course fee

  Er zijn geen kosten verbonden aan deze training

 • Maximum participants

  12 personen

 • Trainers

  Cees Harmsen

Sign up for:
Pensioen in perspectief
May 2023
Employee of the University of Twente?

Your details