2014-07 Afstudeeropdracht Baks Logistiek - Ontwerp managementinformatiesysteem

Bachelor/Master Afstudeeropdracht bij BAKS: Ontwerp een managementinformatiesysteem

Baks Logistiek

Baks Logistiek is een onderdeel van de Baks Groep. Binnen de Baks Groep zijn ondernemingen actief die een sterke verwantschap hebben met productie, verkoop en transport van voedingsmiddelen voor mens en dier.

Baks is een echt familiebedrijf. Opgericht in 1955 door A.J. Baks. In 1995 hebben André Baks, Wim Baks en Tonny Winkelhorst (schoonzoon/dga) de aandelen overgenomen. Sindsdien is het bedrijf verder uitgebouwd tot een moderne en dynamische onderneming met hart voor haar klanten, haar medewerkers en het milieu.

De opdracht

Baks Logistiek heeft het softwarepakket QlikView aangeschaft. Echter, om deze software te kunnen implementeren moet er een bedrijfsspecifiek Dashboard worden ontwikkeld. De grootste uitdaging is het bepalen van het ‘resultaat per rit’.

De opdracht kan in overleg met de opdrachtgever en de begeleider van de UT vormgegeven worden als Bachelor of als Master afstudeeropdracht voor een BIT-er of een TBK-er met interesse voor IT.

De opdracht bestaat uit het bepalen van de KPI’s in overleg met Baks, het ontwerpen en inrichten van het managementinformatiesysteem, en het programmeren van QlikView.

Contact

Baks Logistiek bv
de heer Tonny Winkelhorst

Jonkerspad 7
7271 LC Borculo

Telefoon: (0545) 25 22 52
Fax: (0545) 25 22 53

Contactpersoon UT: Sandor Löwik