Zie Talent vinden

Studentenorganisaties en evenementen

Binnen de Universiteit Twente zijn verschillende studentenorganisaties en studenten- verenigingen actief en worden voor en door studenten jaarlijks een aantal terugkerende evenementen georganiseerd.

Bent u benieuwd met welke studentenorganisatie u het best contact kunt opnemen? Bel of mail dan Career Service Wij kennen de studentenwereld en denken graag met u mee.

Career Service University of Twente
Tel. : 053 - 489 2036
E-mail: careerservice@utwente.nl

Studieverenigingen

Een studievereniging is een vereniging van studenten die dezelfde studie volgen. Vrijwel alle studenten aan de Universiteit Twente zijn lid van een studievereniging. De studieverenigingen zijn nauw betrokken bij het onderwijs: zo wordt de kwaliteit goed in de gaten gehouden. Daarnaast organiseren de studieverenigingen diverse activiteiten voor studenten. Lunchlezingen, symposia en excursies zijn hier enkele voorbeelden van. Vaak is het voor een bedrijf mogelijk aan deze evenementen bij te dragen of ze te sponsoren. Een studievereniging wordt bestuurd door studenten. Eén bestuurslid is de functionaris Externe Betrekkingen. Deze functionarissen onderhouden het contact met het bedrijfsleven en kunnen u informeren over de mogelijkheden. Hieronder treft u een overzicht aan van alle studieverenigingen.

Bemiddeling werkervaringsplaatsen / stage 

UniPartners

UniPartners in een non-profit academisch adviesbureau dat gerund wordt door studenten. UniPartners koppelt gemotiveerde en talentvolle studenten aan bedrijven zodat de student de kennis die hij/zij heeft kan toepassen in het bedrijfsleven. De student werkt op projectbasis, uw bedrijf kan daardoor profiteren van academische kennis en inzichten voor een scherpe prijs.

E-mail: twente@unipartners.nl
Website: www.unipartners.nl/studenten/vestigingen/twente

Integrand

Integrand is een non-profit stichting die in iedere universiteitsstad vestigingen heeft. De missie van deze organisatie is om de bedrijfsvaardigheden onder academische studenten te bevorderen. Via Integrand worden studenten gekoppeld aan stages en afstudeeropdrachten. Daarnaast organiseert Integrand diverse carrière-evenementen.

E-mail: twente@integrand.nl
Website: www.integrand.nl

AIESEC

AIESEC is een wereldwijd opererende organisatie die WO studenten koppelt aan bedrijven. AIESEC is gespecialiseerd in het bemiddelen van stages in diverse interessegebieden en vrijwilligersprojecten over de gehele wereld.

E-mail: twente@aiesec.nl
Website: www.aiesec.nl

IAESTE

IAESTE is een internationaal stagebureau dat gespecialiseerd is in het bemiddelen van technisch opgeleide studenten en bedrijven. Zowel de studenten al de bedrijven kunnen afkomstig of gevestigd zijn over de gehele wereld. Naast het koppelen van student en bedrijf regelt IAESTE ook housing, vergunningen en sociale activiteiten

E-mail: info@iaestetwente.nl
Website: www.iaeste.nl

Evenementen

Ieder jaar zijn er een aantal grote evenementen op de campus van de Universiteit Twente, zoals de Kick-In, Create Tomorrow en de Bedrijvendagen Twente. Deze evenementen worden voor en door studenten georganiseerd en het is een goede manier om gericht in contact te komen met studenten. Als bedrijf is het mogelijk op verschillende manieren bij te dragen aan deze evenementen en zo uw bedrijf te kunnen profileren onder studenten.

Mocht u meer informatie willen, of benieuwd zijn naar wat de juiste organisatie voor uw bedrijf is, neem dan eens contact op met Career Service.

Create Tomorrow

Create Tomorrow is de grootste denktank voor studenten in Nederland. Tweejaarlijks wordt dit evenement georganiseerd op de campus van de Universiteit Twente. Meer dan 1000 studenten zwoegen een dag lang om tot de beste oplossing te komen voor diverse casussen die door bedrijven aangeleverd worden.

E-mail: info@createtomorrow.nl
Website: www.createtomorrow.nl

Bedrijvendagen

De bedrijvendagen is een van de grootste carrière-evenementen van Nederland. Jaarlijks vinden diverse activiteiten plaats die het contact tussen studenten en bedrijven bevorderen. Hierbij kunt u denken aan een groot opgezette informatiemarkt, bedrijfspresentaties en lezingen. Maar ook diners, workshops en andere recruitmentactiviteiten die in een, door uw bedrijf geselecteerde, kleinere groep plaatsvinden.

E-mail: info@bedrijvendagentwente.nl
Website: www.bedrijvendagentwente.nl

Kick-In

De Kick-In is de introductieperiode voor alle studenten aan de Universiteit Twente. Jaarlijks komen ruim 1500 studenten in augustus naar de universiteit om deel te nemen aan de Kick-In. Het 9-daagse programma wordt georganiseerd door zes studenten. Het programma zelf is uiteenlopend maar kennismaking met de universiteit, de campus, de stad Enschede en het studentenleven staan centraal.

De Kick-In bied de mogelijkheid om studenten bekend te laten worden met uw bedrijf, zo zijn er bijvoorbeeld diverse sponsor- en promotiemogelijkheden.

E-mail: info@kick-in.nl
Website: www.kick-in.nl