Studie- en studentenverenigingen op de UT

Aan de Universiteit Twente zijn vele studentenorganisaties en academische verenigingen zeer actief.

Elk jaar organiseren onze studenten meerdere terugkerende evenementen, vaak in samenwerking met bedrijven. Wilt u als bedrijf in contact komen met studenten uit een bepaald vakgebied of als bedrijf op een van de grote evenementen op de UT vertegenwoordigd zijn? Neem dan contact met onderstaande verenigingen op. 

Academische studieverenigingen 

Deze organisaties brengen studenten samen die hetzelfde studieprogramma (bachelor/master) volgen. 

Academische studentenverenigingen 

Bijna elke student aan de Universiteit Twente is lid van een studievereniging. Deze organisaties zijn nauw betrokken bij het onderwijsprogramma, zodat de universiteit de kwaliteit nauwgezet in de gaten kan houden. Daarnaast organiseren academische verenigingen verschillende studentenactiviteiten: lunchlezingen, symposia, excursies en meer. Bedrijven hebben vaak de mogelijkheid om deze evenementen te sponsoren of hieraan deel te nemen.

Elke academische vereniging wordt geleid door een team studenten, waaronder een lid dat fungeert als coördinator voor externe betrekkingen. Deze persoon onderhoudt contact met het bedrijfsleven en kan alles vertellen over de mogelijkheden die zijn of haar organisatie biedt.

De volgende lijst met academische studentenverenigingen aan de Universiteit Twente helpen u om aan de slag te gaan.

Wilt u dat uw studie, student of vereniging in deze lijst wordt opgenomen? Stuur uw verzoek naar careerservices@utwente.nl.

Stage en project

UniPartners

UniPartners is een academisch adviesbureau zonder winstoogmerk gerund door studenten. UniPartners combineert gemotiveerde en getalenteerde studenten met bedrijven, zodat de student zijn of haar kennis en expertise kan toepassen in een echte zakelijke omgeving. De student werkt op projectbasis, waardoor uw bedrijf kan profiteren van academische topkennis en inzichten voor een aantrekkelijke prijs.

E-mail: twente@unipartners.nl
Website: https://www.unipartners.nl/consultancy-bijbaan-studenten-3/vestigingen/twente/

Integrand

Integrand is een stichting zonder winstoogmerk met een vestiging in elke universiteitsstad in Nederland. De missie van de organisatie is het bevorderen van zakelijke vaardigheden onder universiteitsstudenten. Integrand combineert studenten met stages en masterthesis-posities, en organiseert ook verschillende loopevenementen.

E-mail: twente@integrand.nl
Website: www.integrand.nl

AIESEC

AIESEC is een wereldwijde organisatie die universiteitsstudenten verenigt met bedrijven. AIESEC is gespecialiseerd in het faciliteren van stages en vrijwilligersprojecten op uiteenlopende gebieden over de hele wereld.

E-mail: twente@aiesec.nl
Website: www.aiesec.nl

IAESTE

IAESTE is een internationaal stagebureau dat zich specialiseert in het matchen van bedrijven met studenten met een technische opleiding. De studenten en bedrijven kunnen zich overal ter wereld bevinden. IAESTE organiseert ook huisvesting, vergunningen en sociale activiteiten om ervoor te zorgen dat studentenstagiairs op de eerste dag van hun werk de grond raken.

E-mail: info@iaestetwente.nl
Website: www.iaeste.nl

Evenementen

Verschillende belangrijke evenementen vinden elk jaar plaats op de campus van de Universiteit Twente, waaronder de Kick-In, Create Tomorrow en Twente Company Days. Deze evenementen worden gerund door studenten, voor studenten, en ze zijn een uitstekende manier om in contact te komen met de slimme jonge geesten van morgen. Er zijn verschillende manieren waarop uw bedrijf aan deze evenementen kan bijdragen en een waardevolle eerste indruk op UT-studenten kan maken.

Bij Career Service zijn we altijd blij om uw bedrijf te helpen bij het vinden van de juiste campusorganisatie of evenement voor uw doelstellingen. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Create Tomorrow

Create Tomorrow is de grootste studentdenktank van Nederland. Het evenement wordt om de twee jaar gehouden op de campus van de Universiteit Twente. Meer dan duizend studenten brengen een lange en inspirerende dag door met het maken van de optimale oplossingen voor diverse cases die door het bedrijfsleven worden geleverd.

E-mail: info@createtomorrow.nl
Website: www.createtomorrow.nl

Business Days Twente

Business Days Twente is een van de grootste carrière-evenementen van Nederland. Elk jaar organiseert dit vijf weken durende evenement een verscheidenheid aan activiteiten die studenten en bedrijven helpen elkaar te vinden: van een gigantische informatiemarkt, bedrijfspresentaties en lezingen tot meer intieme diners, workshops en wervingsevenementen voor een kleinere groep studenten geselecteerd door uw bedrijf.

E-mail: info@bedrijvendagentwente.nl
Website: www.businessdaystwente.nl/ 

Kick-In

Elk jaar in augustus komen meer dan vijftienhonderd studenten naar de Universiteit Twente om deel te nemen aan de Kick-In. Door middel van een gevarieerde reeks activiteiten, introduceert dit feestelijke negendaagse evenement, georganiseerd door een team van zes studenten, studenten aan de universiteit, de campus, de stad Enschede en de vele facetten van het studentenleven in Twente. De Kick-In biedt verschillende sponsor- en promotiekansen waarmee je studenten vanaf het begin van hun universitaire ervaring kennis kunt laten maken met je bedrijf.

E-mail: info@kick-in.nl
Website: www.kick-in.nl

EFFECTIVE ALTRUISM

Effectief Altruïsme Twente is een lokale studentenvereniging die studenten verbindt en hen helpt hoe zij hun toekomstige carrière kunnen vormgeven om effectief goed te doen. Hiervoor geven wij door het jaar heen 1-op-1 advies, cursussen, book clubs, en socials. Daarnaast gaan we samen naar landelijke of globale events van de wereldwijde Effective Altruism community.  

Website: https://effectiefaltruisme.nl/nl/