Zie Nieuws

Principiaprijs 2019

De Principiaprijs is terug. Vooral door de inspanningen van het Isaac Newton bestuur kon het traditionele gezamenlijke evenement van werktuigbouwkunde alumnivereniging Principia en Isaac Newton dit jaar weer nieuw leven ingeblazen worden. Zodoende gingen 9 studententeams op 21 november 2019 de strijd aan om de meest creatieve oplossing te vinden voor een vraag zoals die door het Enschedese bedrijf Pentair Xflow was aangedragen.

De opdracht was om een standaard 'skid' (waarop een filterinstallatie) zo te herontwerpen dat de 'modules' met membranen zo efficient mogelijk geplaatst kunnen worden om een zo klein mogelijke footprint te krijgen in de waterzuiveringsinstallatie van de klant.

Na de ochtendpresentatie, waar de vraagstelling werd toegelicht, werd door de teams de hele dag aan oplossingen gewerkt. In de loop van de middag gaf elk team een korte pitch. De jury, bestaande uit Yannic van Straalen en Frank Morsink van Pentair Xflow, Bert Geijselaers en Ysbrand Wijnant van de UT, en Leen Noordzij en Jan Broeze van Principia, selecteerde hierna de vier beste teams.


De jury aan het werk

De vier geselecteerde teams mochten aan het eind van de middag in de collegezaal een eindpresentatie geven, en toen had de jury de moeilijke taak om een winnaar aan te wijzen. De gelukkige winnaars werden uiteindelijk het team van Hugo Wesselink, Lucas Vermeer, Seth Ruiter, Silvie van den Boogaard. Zij gingen er elk met een prijs van 1000 euro vandoor. Het evenement werd afgesloten met een gezellige borrel.


De trotse winnaars samen met de andere vier geselecteerde teams

Wilt u als WB alumnus ook in contact komen met studenten?
Neem contact op met alumnivereniging Principia