Zie Alumni in de spotlight

Frank Wartenhorst (WTB'95)

Heemstede. Dat is waar Frank Wartenhorst zich tegenwoordig bevindt. Vóór Corona pendelde hij op en neer met de trein naar Rijswijk (ZH), waar hij als PE Examiner werkzaam is bij het European Patent Office. In deze functie behandelt hij patentaanvragen vanuit de hele wereld op het gebied van Handling and Processing van containers voor o.a. dranken en vloeistoffen. Nu moet Frank dit echter zoals menig ander Nederlander vanuit zijn thuiskantoor doen. “Maar een dag in de week ga ik wel naar kantoor om zo toch een beetje contact te houden met alles en iedereen”.

Hoewel hij nu helemaal aan de andere kant van Nederland woont, is hij de Universiteit Twente nog lang niet vergeten. Frank studeerde er van 1989 tot 1995, aan de faculteit Werktuigbouwkunde. Tijdens de introductieweek moest hij nog op zoek naar een kamer. Hij ontving een lijstje met potentiële kamers op de campus, fietste langs en belde aan om te vragen of er een kamer vrij was. En zo geschiedde. Een tijd met mooie herinneringen aan de Witbreuksweg 377-laag volgde: grappen met fietsen parkeren op het dak, sneeuwballengevechten, kampvuren, hardloopwedstrijden zoals de Bata en ga zo maar door.

Na zijn studie is Frank al vrij snel vertrokken naar Amsterdam om daar te gaan werken bij Stork en vervolgens bij zijn huidige bedrijf. Vrienden van de UT ziet hij echter nog vaak. Met een hechte groep organiseren ze regelmatig een reünie, waarbij ze een paar jaar geleden zelfs weer de campus hebben bezocht: “Er is wat renovatiewerk gedaan, maar empathisch is er daar niks veranderd.”

Af en toe loopt Frank ook nog weleens spontaan een oud-UT’er tegen het lijf. “Dan spreken we over hoe het nu met elkaar gaat, maar ook wel over de tijd in Twente. Voor mijn 50ste verjaardagsfeest was er een fotopresentatie gemaakt door oud studievrienden met veel oude beelden van de tijd aan de UT. Echt een onvergetelijke tijd met vrienden voor het leven!"