Zie Agenda

Twente Alumni Lezing - 'Challenge Based Learning': Tuinen waar je energie van krijgt

ECIU U is de eerste Europese universiteit waar studenten, docenten en onderzoekers uit heel Europa samenwerken met de maatschappij en bedrijven om uitdagingen in het dagelijks leven aan te gaan. Een van deze uitdagingen, aangedragen door de Nederlandse Natuur- en Milieufederatie, is de Energietuin.

Sandor Löwik (UT IE&M’96 PhD’13) is de programmacoördinator bij het ‘Energietuinen Nederland’ project. Dit project wil laten zien hoe energiewinning ook waardevol kan zijn voor het landschap en de omgeving. Sandor zal hiervoor vanaf maart versterkt worden door een groep ECIU U studenten. Zij gaan zich bezig houden met het opstellen van bedrijfsmodellen waarin nadruk ligt op het stimuleren van de multifunctionaliteit van zonneparken en het vergroten van de biodiversiteit. Bezoek Sandor’s lezing om meer te ontdekken over deze uitdaging en deel je eigen ideeën!

Tijdens deze sessie zal je ook op de hoogte gebracht worden van het laatste nieuws van de universiteit en heb je de mogelijkheid om aan te sluiten bij een virtuele ‘borrel’ waar je mede-alumni kan (her)ontmoeten in kleine groepen, gebaseerd op locatie en studietijd.

Datum: Dinsdag 9 maart

Tijd: 20:00-21:30 uur

Taal: Nederlands

Programma:

20:00-20:15, Opening door Alumnibureau & UT updates

20:15-20:35, Lezing door Sandor Löwik

20:35-20:50, Vragen van het publiek

20:50-20:55, Samenvatting

20:55-21:25, Virtuele 'borrel' in breakout rooms gebaseerd op locatie en studietijd

21:25-21:30, Einde

OVER DE TWENTE ALUMNI LEZINGEN: De meeste alumni zijn wel bekend met de termen ‘Ondernemende Universiteit’ en ‘High Tech, Human Touch’ met betrekking tot onze universiteit. Maar hoe zit dat met ‘Citizen Science’ of ‘ECIU U’? Tijdens de Twente Alumni Lezingen van 2021 wordt, naar aanleiding van projecten binnen deze thema’s, ingegaan op de strategische ambities van de universiteit. Ben jij ook benieuwd naar de impact van deze thema’s en projecten op onze maatschappij en de rol van alumni hierin? Kom dan naar de online Twente Alumni Lezingen in de eerste twee weken van maart! Klik hier voor meer informatie

Twente Alumni Lezing - 'Challenge Based Learning': Tuinen waar je energie van krijgt
Registreer