Maakt u zich ook zorgen over het verlies aan biodiversiteit en wat daar aan gedaan kan worden? Kom dan naar de ARISE-dag op woensdag 30 maart in het Naturalis Biodiversity Center in Leiden. Onderzoekers van het ARISE-project zullen de nieuwste ontwikkelingen en technologieën op dit gebied demonstreren.
Het verlies aan biodiversiteit is een van de grootste bedreigingen voor het voortbestaan van de mensheid. Daarom is er dringend behoefte aan betere instrumenten om de biodiversiteit te monitoren. Dat is wat het ARISE-project beoogt: de aanleg van een infrastructuur, de enige in zijn soort ter wereld, om alle soorten meercellige flora en fauna in Nederland te identificeren en te monitoren. De NWO, Universiteit Twente, Naturalis Biodiversity Center, Universiteit van Amsterdam en het Fungal Biodiversity Institute Westerdijk bouwen aan de infrastructuur om deze ambitie te realiseren.
De bijdrage van de UT
De UT ontwerpt en bouwt samen de fundamentele backbone architectuur voor ARISE en de digitale soortenidentificatie (DSI) pijplijn. De UT bouwt diensten die de ontwikkeling en inzet van AI-algoritmen ondersteunen die soorten detecteren en identificeren uit verschillende digitale media zoals geluid, beeld en radar. Het DSI-team is verantwoordelijk voor het ontwerp en de implementatie van een schaalbaar end-to-end platform voor het trainen, evalueren en delen van AI-algoritmen.
Tijd om te delen
ARISE komt in een stroomversnelling nu de eerste pilots zijn afgerond, prototypes zijn gebouwd en veel lessen zijn geleerd. We willen dit delen met geïnteresseerden en andere experts op het gebied van biodiversiteitsmonitoring op de ARISE-dag. Een dag gevuld met visionaire keynote sprekers, een update over ARISE, verschillende interactieve breakout sessies en natuurlijk mogelijkheden om te netwerken.
Inschrijven
Meer informatie over het project is te vinden op www.arise-biodiversity.nl. U kunt zich hier tot 16 maart inschrijven voor het evenement. Daar kunt u ook het voorlopige programma lezen.