Zie Nieuws voor studenten

Meld eikenprocessierupsnesten via servicedesk

De eikenprocessierupsen beginnen met nestvorming, ook op onze campus. We verwachten overlast vanaf deze maand. Let op bomen waar linten omheen zitten: in deze bomen zijn (nesten van) processierupsen al gezien en gemeld. Kom, indien mogelijk, niet bij deze bomen in de buurt.

Maak een melding

Als je een nest van eikenprocessierupsen ziet in een boom waar geen lintje omheen zit, meld dit bij de servicedesk van je gebouw of de centrale servicedesk via e-mail. Vermeld in je melding de precieze locatie en voeg eventueel een of meerdere foto’s toe aan je melding. Het is belangrijk dat kleine nesten snel worden geruimd om verdere verspreiding te voorkomen. Meldingen via de Centrale Servicedesk worden in principe binnen 24 uur opgepakt en nesten worden verwijderd.

Hoe herken je de eikenprocessierups?

Hieronder een aantal foto's voor de herkenning.

eikenprocessierups
eikenprocessierups
eikenprocessierups
eikenprocessierups

Mogelijke klachten en wat te doen

Wie in aanraking komt met deze brandharen kan klachten krijgen zoals jeuk, huiduitslag, irritatie aan de ogen of aan de luchtwegen. Op de website van het RIVM is allerlei informatie te vinden over de eikenprocessierups. Er is een infografic over de eikenprocessierups (PDF) van de GGD Twente over klachten en klachten voorkomen.