Testimonial Frank van der Knaap

Frank van der Knaap

Frank van der Knaap (PhD), Alumnus MPM

Een leven lang leren

Een leven lang leren is altijd mijn motto geweest. Ontwikkelingen in het maatschappelijke leven of ervaringen in het werk krijgen pas echt vorm wanneer ze worden aangevuld of onderbouwd met theoretische kennis. Elke pakweg tien jaar heb ik de kans gekregen, én gepakt, om een stevige opleiding te volgen. Toen zich de kans aftekende dat ik leiding zou mogen gaan geven aan een breed samengestelde afdeling Bedrijfsvoering, was het voor mij bijna vanzelfsprekend dat ik zou investeren in het opfrissen en aanvullen van kennis op verschillende ondersteunende taakvelden. Dat ook mijn werkgever bereid was tot een investering in tijd en geld, is reden voor dankbaarheid.

Frank van der Knaap (PhD), Alumnus MPM
“Elke lesdag was weer een feestje”

Op de praktijk toegesneden

De postdoctorale opleiding Master Public Management van de Universiteit van Twente bood precies wat ik wilde: state-of-the-art-kennis van bedrijfsvoering, financial management, human resource management, politiek en bestuur en risicomanagement. Alles toegesneden op de overheid en non-profit sector. Elke lesdag was weer een feestje. Interessante artikelen, inspirerende docenten, boeiende presentaties en verdiepende ervaringen uit de praktijken van medestudenten. En last but not least, een prima organisatie en ondersteuning van de leergang. Ik heb er twee en een half jaar van genoten. Mijn scriptie is de feestelijke afronding van de opleiding. Maar met ook een toontje van weemoed, omdat de opleiding hiermee echt ten einde is.

Ik wil hier niet onvermeld laten dat de opleiding ook echt op de praktijk is toegesneden en dat werpt vruchten af. Elke module heb ik kunnen afronden met een direct in de praktijk toepasbaar onderzoeksresultaat."