Programma Master course Risicoleiderschap

Het programma bestaat uit vijf dagdelen, gedurende twee aaneengesloten dagen op de campus van de Universiteit Twente in Enschede. Dit is inclusief een overnachting. De start van de post-masterclass is op maandagochtend 15 april 9.30 uur tot dinsdagmiddag 16 april 16.00 uur.

Curriculum

Gedurende de vijf dagdelen worden de volgende onderwerpen vanuit de theorie én praktijk behandeld:

• Noodzaak voor risicoleiderschap in een VUCA-omgeving
  • Risicoleiderschap: de spannende combinatie van risico en leiderschap
  • Verschillen en overeenkomsten tussen ‘gewoon’ leiderschap en risicoleiderschap
  • Risicoleiderschap door doelgerichtheid, diversiteit, durven en doen
  • Risicogestuurd werken als basis voor risicoleiderschap
  • Vaardigheden en aandachtspunten voor risicoleiderschap: wat is voor u van belang, waarom?
  • Het ontwikkelen van risicoleiderschap in de praktijk

Resultaat

De Master Course biedt hoogwaardige en up-to-date kennis over het nieuwe begrip risicoleiderschap. Er is volop ruimte voor onderlinge discussie met de deelnemers, discussies met de docent en uw voorbeelden uit de praktijk. Dit wordt bereikt door tijdens de masterclass de vaardigheden voor risicogestuurd werken, een moderne vorm van risicomanagement, gezamenlijk te verkennen en te relateren aan de dagelijkse praktijk van de deelnemers. Met het in groepen beantwoorden van reflectievragen staat dit garant voor een werkbare en waardevolle vertaalslag naar uw eigen situatie.

Certificaat

Bij actieve deelname aan de vijf dagdelen ontvangt u na afronding een bewijs van deelname, afgegeven door de Universiteit Twente.