Mensen weerbaar maken tegen cyberaanvallen. Het krachtigste wapen daartegen is de mens zelf.
Hoe ga je als organisatie om met ransomware aanvallen? In de Masterclass Publieke Digitale Veiligheid leer je hoe cybercrime werkt en op welke manieren je je ertegen kunt wapenen.
De laatste jaren zetten cybercriminelen steeds vaker de aanval in op grote bedrijven en instanties. Ook op vitale instellingen, zoals overheden, energiebedrijven, onderwijs en politie. Het feit is dat veel organisaties in hun digitale processen zich in eerste instantie vooral focussen op functionaliteit. Pas later volgt de aandacht voor bijvoorbeeld ransomware. Zo zetten ze als het ware de poorten wagenwijd open, maar verzuimen ze een goed slot te gebruiken. Iets waar cybercriminelen dankbaar gebruik van maken. Met een andere mindset en een scherper besef van risico’s kunnen organisaties zich beter weren tegen cybercriminaliteit.
Voor wie?
De masterclass is ideaal voor managers, projectleiders en IT-professionals binnen (semi-)publieke organisaties en bedrijven die verantwoordelijk zijn voor digitalisering, ICT of cybersecurity. De opleiding richt zich op professionals die hun organisatie willen beschermen tegen de groeiende dreiging van cyberaanvallen en inzicht willen krijgen in de laatste trends op het gebied van cybercrime, beveiliging en risicomanagement.
Je wordt als deelnemer aan de Masterclass Publieke Digitale Veiligheid toegelaten als je aan de volgende voorwaarden voldoet:
- vooropleiding op HBO- of academisch niveau;
- tenminste vijf jaar werkervaring.