Workshop laat je inspireren door troep

In deze workshop mag je alles maken wat je wilt. Het uitgangspunt is niet het resultaat maar het experiment. Zonder druk, lekker een paar uur lekker bouwen en knutselen en je hoofd vrij maken. Welke kleuren passen mooi bij elkaar? wat gebeurt er als je plastic schuurt? of verhit? Of aan elkaar naait? En omdat je het van afval maakt is de drempel super laag. Want als het mislukt, ach, dan is het afval nog steeds afval, niks verspilt, niks aan de hand. 
Elze van den Akker neemt verschillende soorten plastic afval mee waar je bouwwerken van kunt maken zo groot of zo klein je wilt maar je bent altijd welkom je eigen (schone) afval ook mee te brengen.Workshop Lachyoga

Neem jij lachen serieus?

Lachen zonder een reden. Hersenen herkennen het verschil niet tussen een neplach en een echte lach. Zodra je mondhoeken opkrullen, maken je hersenen stoffen aan die je een gelukkiger gevoel geven, waardoor je vaak echt gaat lachen. Met elkaar lachen brengt verbondenheid, vergroot relativeringsvermogen en brengt vooral heel veel vrolijkheid en luchtigheid. Tijdens het lachen denk je niet maar dóe je!

Fake it till you make it!

Lachen is universeel. Iedereen spreekt dezelfde taal met lachen. Het is een gezonde uitlaatklep voor spanning, verdriet en zorgen. Het lucht op en werkt aanstekelijk. Daarbij ontspant het je spieren en zorgt het voor een grotere bloedtoevoer. En zo zijn er nog veel meer voordelen van lachen. Je hebt lol om niets……. of toch wél om iets, want wat zijn we eigenlijk met zijn allen aan het doen als je lacht?  Workshop Djembe/Percussie

Dit West-Afrikaanse instrument heeft een mooi timbre en het bespelen ervan is een echte groepsactiviteit. Behalve de techniek van het spelen van verschillende slagen en het onthouden van ritmepatronen is luisteren naar elkaar erg belangrijk: op basis van cues val je in of moet je stoppen. De workshop zorgt voor een energieke sfeer. De activiteit is voor iedereen geschikt, er is geen muzikale ervaring vereist.
Deze workshop wordt gegeven door Edwin Grovell (o.a. bekend van “the Voice senior”)