UTUT-KringArchiefActiviteiten2019Lezing Personeelsvereniging Gemeente Enschede

Lezing Personeelsvereniging Gemeente Enschede

De PVGE organiseert op woensdag 8 mei aanstaande een lezing over ‘The Great West’, gegeven door journalist Jonathan Vandevoorde

Leden van de UT-kring kunnen deze lezing ook bijwonen. Wie Jonathan nog kent van de vorige lezing die we organiseerden in 2017, weet wat hem/haar te wachten staat. Journalist Jonathan Vandevoorde neemt je – met de benenwagen en op wielen – deze keer mee op een indrukwekkende natuurtrip door South-Dakota, Wyoming, Montana en Oregon, onder de grote hemelkoepel van ‘Big Sky Country’. Zijn uitvoerige kennis over het gebied vertelt hij aan de hand van vaak persoonlijke anekdotes. Fotografie en video, waaronder meeslepende dronebeelden, wisselen elkaar af op het ritme van sfeervolle muziek.
 Great American West
Cowboys, indianen, bisons, beren & Badlands: de legendes van het Westen leven voort in stoffige stadjes en indrukwekkende natuurparken op de prairie en in de Rocky Mountains. In het spoor van de ontdekkingsreizigers Meriwether Lewis en William Clark en van ruige mountain men zoals John Colter neemt Jonathan Vandevoorde je mee op een rondreis door het dunbevolkte westen van Amerika. In Yellowstone verstoorde een grizzlybeer zijn wandelplannen. In Oregon beklom hij samen met zijn kroost een van de hoogste vulkanen van de Cascade Mountains. Onderweg bezocht hij, samen met een Native American, ook de plaatsen die een belangrijke rol gespeeld hebben in de geschiedenis van de indianenoorlogen in het Westen. Zijn bewogen reis eindigt op een begraafplaats in het Wind River Reservation in het hartje van de prairie, waar de aarde nog ruikt naar indianenbloed …
  CV
Jonathan Vandevoorde is hoofdredacteur van Bergen Magazine en van Wandelmagazine, gediplomeerd bergwandelgids en maakt als freelance reisjournalist en –fotograaf reportages voor publicaties waaronder Columbus Magazine, National Geographic Traveler, De Morgen Magazine en Zin Magazine. Elk jaar begeleidt hij een paar door hemzelf ontworpen wandelreizen naar het Amerikaanse Westen.Aanmelden:

Datum: woensdag 8 mei 2019
Tijdstip: zaal open om 19.30, start lezing 20.00 uur
Locatie: Vestzaktheater, Walstraat 35, 7511 GG Enschede
Bijzonderheden: inclusief koffie/thee vooraf en pauzedrankje
Kosten:  € 10,- pp

Aanmelden kan bij Ilse ten Brake vanaf heden t/m vrijdag 19-04-2019, uitsluitend per mail via i.ten.brake@enschede.nl
Per betalend lid mag je een introducee meenemen.

Er is plek voor maximaal 60 deelnemers. Bij te grote inschrijving, volgt conform de regels een individuele loting. Na de sluitingsdatum (en eventuele loting) ontvang je de definitieve bevestiging, waarna je de eigen bijdrage kunt overmaken.

Eigen bijdrage € 10,00 per persoon. Na bevestiging van deelname vanuit de Personeelsvereniging dien je de eigen bijdrage over te maken op rek.nr.:
NL33 RABO 0159 3962 63 T.n.v. P.V. Gemeente Enschede EB, o.v.v. naam en lezing The Great West.

Bevestiging, betekent betaling van de eigen bijdrage! Mocht je toch verhinderd zijn, kan je eerst bij de organisator navragen of er een wachtlijst is. Is er geen wachtlijst dan zorg je zelf, voor vervanging.

Op al onze activiteiten is ons huishoudelijk reglement van toepassing. Kijk ook op:
http://www.pv-gemeente-enschede.nl/huishoudelijk-reglement
http://twitter.com/pvGemenschede