UT-Kring Lentereis Wenen & Wienerwald

Vertrek is om 08.00 uur! De auto kan bij gebouw de Spiegel geparkeerd worden.

Wij wensen alle UT-Kringleden die meegaan hele fijne dagen toe!


UT-Kring lentereis meivakantie van vrijdag 29 april tot en met woensdag 4 mei 2011.


Laat je 6 dagen half pension verwennen in Wenen en Wienerwald voor


€ 259,- UT-Kringleden


€ 295,- niet leden


De reissom is inclusief:

* Vervoer per Tourist Class touringcar voorzien van airco en toilet

* 1 overnachting tijdens de heen- en terugreis in Duitsland in een 2-persoons kamer

* 4 overnachtingen in een 2-persoonskamer in Hotel Wienerwaldhof

* 5 maal ontbijt en diner (halfpension)

* Verzorgingskosten chauffeur


De reissom is exclusief:

* reis- en ongevallenverzekering, u dient deze zelf af te sluiten!

* excursies en entreegelden

* gids voor stadstour Wenen


Programma

Deze gevarieerde reis laat u kennismaken met de romantische oude keizerstad aan de Donau. De prachtige keizerlijke paleizen, schitterende parken, de Stephansdom, de exclusieve winkelstraten en het Prater met het reuzenrad zullen uw hart zeker sneller doen slaan. De gezellige binnenstad is ideaal voor liefhebbers van winkelen. Op één van de vele terrasjes kunt u heerlijk genieten van een drankje met iets lekkers. De Oostenrijkse hoofdstad grenst aan prachtig natuurschoon. Het Wienerwald en het Donaudal kenmerken zich door lieflijke dorpjes, wijnbouwterrassen en de uitlopers van de Alpen en de Karpaten.


DAG 1 Heenreis

Vanuit Enschede Boerderij Bosch vertrekken we richting Zuid-Duitsland voor diner en overnachting in omgeving Regensburg/Deggendorf.


DAG 2 Bezoek Passau en aankomst Tullnerbach

Na het ontbijt vervolgen we onze reis richting Wenen. We maken een stop in Passau, de driestromenstad waar de Inn, de Ilz en de Donau samenkomen. Hier hebt u de mogelijkheid het grootste kerkorgel ter wereld te bezoeken in de kathedraal. Na dit bezoek rijden we verder naar ons viersterren hotel in Tullnerbach waar we in de loop van de middag arriveren.

DAG 3 Wenen en Slot SchönbrunnVandaag maken we, indien gewenst onder leiding van een Nederlands sprekende gids, voor het eerst kennis met de magie van Wenen. De stadsrondrit begint bij het slot Belvedere dat beschouwd wordt als het mooiste paleis van de barok. Het ligt in een fantastisch park. Vervolgens rijden we over de Ringstrasse, een prachtige boulevard met vele historische gebouwen en gaan verder via de Opera naar de bekende winkelstraten. U ziet het bontgekleurde Hundertwasserhaus. Met zijn asymmetrische ronde vormen, terrassen, gras op het dak en gouden koepels is dit het opvallendste gebouw van Wenen. Ook de Donau en het Prater staan op het programma. Na de middag bezoeken we onder leiding van de gids het schitterende Slot Schönbrunn met het slotpark. Het meer dan 1400 vertrekken tellende slot was eens de residentie van de beroemde keizer Franz Joseph en keizerin Maria

Theresia.


DAG 4 Vrije dag of stadswandeling Wenen

Vandaag brengt de chauffeur u naar Wenen. Indien u wenst, reserveren wij voor u een Nederlands sprekende gids voor een stadswandeling. U wandelt door de sfeervolle oude stadskern en brengt een bezoek aan de gotische Stephansdom. De straten rond de Dom vormen het levendige centrum van Wenen met terrassen, koffiehuizen en talloze winkels. De middag is ter vrije besteding. Geniet van één van de vele terrasjes, bestel een “Torte” bij hotel Sacher of bezoek één van de vele musea die Wenen rijk is. Als u meer van de rust wilt genieten dan raden we u het Prater aan. Dit voormalige keizerlijke jachtdomein ligt in de directe omgeving van het centrum in een mooi bos- en parklandschap. U ziet hier ook het bekende reuzenrad. U kunt deze dag natuurlijk ook in het hotel blijven en daar genieten van bijvoorbeeld het zwembad of sauna. De historische oude stad evenals het Badener kuuroord bevinden zich op loopafstand van het hotel.


DAG 5 Natuurtocht Wienerwald en Seegrotte


Na het ontbijt rijden we door het mooie Wienerwald, vroeger het jachtgebied van de adel, nu het recreatiegebied van de inwoners van Wenen. Allereerst maken we een stop in Heiligenkreuz, bekend vanwege zijn cisterciënzerklooster, het oudste van Oostenrijk. We rijden via Mayerling naar Hinterbrull. In het jachtslot in Mayerling vermoordde Rudolph, de zoon van Frans Joseph en Sissi, zijn geliefde waarna hij zichzelf van het leven beroofde. In Hinterbrull kunt u de Seegrotte bezoeken, waar u het grootste onderaardse meer van Europa ziet. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is de grot in beslag genomen en is het gevechtsvliegtuig de Heinkel ontwikkeld. U kunt deelnemen aan een rondvaart per motorboot over het onderaardse meer.Hotel Wienerwaldhof

Het 4*Hotel Wienerwaldhof is idyllisch gelegen in de bossen,

maar toch vlakbij Wenen. Een ideaal uitgangspunt om de stad Wenen, maar ook het Wienerwald te ontdekken. Het hotel beschikt o.a. over een zwembad, sauna, fitnessruimte,

bar en restaurant. In het hoofdgebouw is een lift aanwezig.

Uw kamer beschikt over TV, telefoon en badkamer met bad

of douche en toilet.


DAG 6 Terugreis

07.30 uur : Ontbijt, uitchecken en bagage in de touringcar laden.

08.30 uur : Aanvang terugreis vanuit Tullnerbach.

23.30 uur : Verwachte terugkomst in Enschede.

Let op: Denk aan een geldig paspoort/identiteitsbewijs.

Naar het buitenland? Vraag de Europese Zorgpas aan.

Wat is de Europese Zorgpas?

Om er zeker van te zijn dat u in het buitend niet torenhoge medische kosten hoeft voor te schieten, is enkele jaren geleden de Europese Zorgpas in het leven geroepen. Op vertoon van deze pas, moet het ziekenhuis de rekening rechtstreeks naar uw zorgverzekeraar doorsturen.

Europese Zorgpas aanvragen

Wilt u een Europese Zorgpas aanvragen? Verzekeringssite.nl heeft per zorgverzekering alle contactgegevens in een handig overzicht geplaatst. Zo ziet u direct hoe u de Europese Zorgpas kunt aanvragen.
Vraag de Europese Zorgpas gratis aan >>

Betaal geen eigen risico met Europese Zorgpas

Het eigen risico voor medische kosten is wettelijk vastgesteld op 155 euro. Alle kosten die u in Nederland maakt onder deze grens betaalt u zelf. De vergoeding met de Europese Zorgpas verloopt niet via de Nederlandse Zorgverzekeringswet, maar op basis van het zorgstelsel van het vakantieland. In landen zonder eigen risico krijgt u het bedrag van de vergoeding dus cadeau.

Via onderstaand formulier kan gereserveerd worden voor de Lentereis UT-Kring.

De reservering is compleet als de totale reissom is overgemaakt op:

postgiro nr. 2870207

t.n.v. Personeels-vereniging UT-Kring, Enschede,