Over het ICU Complex

Ontdek het Techmed Centre en de health labs

Binnen het Simulatie- en Trainingscentrum zijn twee gesimuleerde Intensive Care Units beschikbaar voor training op het gebied van acute zorg. Beide ruimtes zijn uitgerust met realistische patiëntsimulatoren van CAE Healthcare (CAE HPS en MetiMan). State of the art monitorings- en beademingsapparatuur van Philips (MX 800, Respironics V680) wordt samen met de oefenpoppen gebruikt om realistische trainingsscenario's op het gebied van acute zorg te creëren voor specialisten en teams. Daarnaast worden de gevalideerde fysiologische modellen die de patiëntsimulatoren aandrijven gebruikt als een educatief instrument voor de fysiologiecursussen voor studenten Technische Geneeskunde.

De prestaties van de teams kunnen worden geobserveerd via eenrichtingsspiegels. Een veilige leeromgeving is de sleutel tot een positieve leerervaring, dus de privacy van het personeel en de studenten wordt gegarandeerd door diverse screeningsopties.

Debriefing is een essentieel onderdeel van de simulatietraining en er zijn speciale debriefingruimtes in de buurt van de ICU en de OK-faciliteiten.