Zie Home

Algemene informatie

Zwemlessen diploma A/B/C

Hieronder vindt u alle informatie die van belang is voor het behalen van het zwemdiploma. Hoe geven wij les, wat zijn de kosten, wat te doen als uw kind ziek is, etc. etc.

BRENGEN EN HALEN

Voor de zwemles

Omkleden: u kunt uw kind zelf helpen met omkleden in de daarvoor bestemde kleedkamer.
Als u uw kind helpt met omkleden, willen wij u vragen om dit te doen in de kleedkamer van uw eigen geslacht. Als vader kunt u omkleden met uw zoon/dochter in de mannenkleedkamer. Als moeder met uw dochter/zoon in de vrouwenkleedkamer.  

Hygiëne

In verband met de hygiëne in het binnenbad is het niet toegestaan om met straatschoeisel onze douches, zwemaccommodatie en gangen te betreden. Wij hebben overschoentjes (te kopen met een 0,50 munt) en u kunt natuurlijk ook uw eigen slippers gebruiken. De zorg voor hygiëne is voor het zwembad en voor u als bezoeker van groot belang.

Ophalen (begin en einde van de zwemles)

Alle kinderen wachten in de kleedkamers. Eén van de lesgevers zal de kinderen ophalen. De ouders dienen in de kleedkamer op de kinderen te wachten. Betreden van het binnenbad is bij een reguliere zwemles niet toegestaan.

DE ZWEMLES

Vaste lesgever(s)

De UT streeft er naar om zoveel mogelijk met vaste lesgevers te werken. In het weekend wordt er door 2 docenten per maand les gegeven. Dit om uw kind voldoende structuur en vertrouwen te kunnen bieden. In het geval van ziekte of verlof van de lesgever kan hiervan worden afgeweken.

Lesdagen

De UT zwemschool geeft zwemlessen op maandag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag en zondag. Doorgaans worden de zwemlessen 1 keer per week gegeven.

De les zelf

Een zwemles voor A, B of C duurt 60 minuten. Er zijn 10 kinderen bij zwemles A per les en 12 kinderen bij B en C en we streven er naar altijd dezelfde zwemjuf te hebben, in het weekend werken wij in duo's, dit betekend dat uw kind 2 weken van de ene zwemjuf les krijgt en de andere 2 weken van de andere zwemjuf. We zijn maar met 6 lesgevers in ons team dus over het algemeen ziet u altijd dezelfde gezichten wat erg prettig werkt. Het zwembad is in tweeën verdeeld waardoor er altijd 2 groepen tegelijk aan het lessen zijn. Elke groep heeft haar eigen zwemjuf/meester.

Kijkles

De kijklessen zijn een aantal keer per jaar en u mag dan als ouder mee de les in om te kijken naar uw zoon/dochter. Tijdens deze kijkles worden alle onderdelen van het zwemmen aan u getoond, om zo de vorderingen van uw zoon/dochter te bekijken. In deze les wordt er met elke ouder gesproken over de vorderingen. Hier is dan ook meteen mogelijkheid om vragen te stellen. De actuele kijklesdagen kunt u terugvinden op het jaarrooster, klik hier om naar het jaarrooster te gaan!

Ziekte

Als uw zoon/dochter ziek is dan is dat heel vervelend. Bij de UTzwemschool is deze les niet verloren, er zijn op zaterdag 16.00-17.00 uur en zondag om 14.00-15.00 uur, uren gereserveerd om in te halen. Is uw zoon/dochter ziek dan hoeft u zich NIET af te melden. U mag zelf kiezen wanneer u de les in komt halen. Alle zondagen dat er GEEN afzwemmen is, is er een inhaalles. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken, u bent gewoon welkom. 

Feestdagen en vakantie

Op een aantal momenten vinden er geen zwemlessen plaats binnen de UT Zwemschool. Kijk op het jaarrooster voor welke dagen dit geldt.De kerst en zomervakantie hoeven niet betaald te worden. Alle andere feest/bijzondere wel. Ons betalingssysteem is zo dat u over een heel jaar 4 ‘gratis’ lessen krijgt.

Hoe lang duurt de zwemopleiding?

Het is moeilijk om te zeggen hoe lang uw kind precies zal doen over het behalen van het zwemdiploma. Ieder kind is uniek en leert op een andere manier. Kinderen met aanleg leren sneller zwemmen, maar er zijn ook kinderen die meer tijd nodig hebben. Richtlijn is ongeveer 52 zwemlessen. (bij ons betekend dit dat u ongeveer moet rekenen vanaf dat u begint na 14 maanden gemiddeld klaar bent omdat wij 6 weken met de zomervakantie en 2 weken met de kerstvakantie gesloten zijn)

Afzwemmen:

Kijk op het jaarrooster wanneer er wordt afgezwommen.

Voortgang

Hoe blijft u nu op de hoogte van de voortgang van uw kind? Tijdens de kijklessen is er een gesprek tussen zwemdocent en ouder. Tijdens dat gesprek kunt u ook al uw vragen stellen. Stel dat u eerder een gesprek wilt dan kunt u altijd mailen naar utzwemschool@utwente.nl of appen/smsen naar het nummer 0614215501.

Facebook

Voor het laatste nieuws, kijk op onze Facebookpagina.

Website

Op deze website van de UT Zwemschool vindt u tevens nieuws op de homepagina. Belangrijke informatie is daar te vinden.