UT Zwemschool

Algemene informatie

Zwemlessen diploma 3-jarigen en A/B/C

Hieronder vindt u alle informatie die van belang is voor het behalen van het zwemdiploma. Hoe geven wij les, wat zijn de kosten, wat te doen als uw kind ziek is, etc. etc.

BRENGEN EN HALEN

Voor de zwemles

Omkleden: u kunt uw kind zelf helpen met omkleden in de daarvoor bestemde kleedkamer.

Hygiëne

In verband met de hygiëne in het binnenbad is het niet toegestaan om met straatschoeisel onze douches, zwemaccommodatie en gangen te betreden. Wij hebben overschoentjes en u kunt natuurlijk ook uw eigen slippers gebruiken. De zorg voor hygiëne is voor het zwembad en voor u als bezoeker van groot belang.

Ophalen (begin en einde van de zwemles)

Alle kinderen wachten voor de les in de gang. Eén van de lesgevers zal de kinderen ophalen. De ouders dienen in de gang op de kinderen te wachten. Betreden van het binnenbad is bij een reguliere zwemles niet toegestaan.

DE ZWEMLES

Vaste lesgever(s)

De UT streeft er naar om zoveel mogelijk met vaste lesgevers te werken. Dit om uw kind voldoende structuur en vertrouwen te kunnen bieden. In het geval van ziekte of verlof van de lesgever kan hiervan worden afgeweken.

Lesdagen

De UT zwemschool geeft zwemlessen op maandag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag en zondag. Doorgaans worden de zwemlessen 1 keer per week gegeven.

De les zelf

Een zwemles voor A, B of C duurt 60 minuten. Er zijn maximaal 10 kinderen per les en we streven er naar altijd dezelfde zwemjuf te hebben. We zijn maar met 4 lesgevers in ons team dus over het algemeen ziet u altijd dezelfde gezichten wat erg prettig werkt. Het zwembad is in tweeën verdeeld waardoor er altijd 2 groepen tegelijk aan het lessen zijn. Elke groep heeft haar eigen zwemjuf. De 3-jarigen spetteren 30 minuten op de vrijdag middag van 14.30-15.00 uur.

Kijkles

De kijklessen zijn een aantal keer per jaar en u mag dan als ouder mee de les in om te kijken naar uw zoon/dochter. Tijdens deze kijkles worden alle onderdelen van het zwemmen aan u getoond, om zo de vorderingen van uw zoon/dochter te bekijken. In deze les wordt er met elke ouder gesproken over de vorderingen. Hier is dan ook meteen mogelijkheid om vragen te stellen. Tijdens de kijkles mogen (is niet verplicht) de kinderen met kleren aan zwemmen. (t-shirt, korte broek en sandalen of schoenen met sokken). (bij zwemles B en C moeten de kinderen elke zwemles met kleren aan komen).

Kijklessen:

29 januari t/m 4 februari ‘17

26 maart t/m 1 april ‘17

8 mei t/m 14 mei ‘17

25 juni t/m 1 juli ‘17

Laatste lesweek, feestweek 17 t/m 23 juli ‘17

Ziekte

Als uw zoon/dochter ziek is dan is dat heel vervelend. Bij de UTzwemschool is deze les niet verloren, er zijn op zaterdag 15.00-16.00 uur en zondag om 13.00-14.00 uur, uren gereserveerd om in te halen. Is uw zoon/dochter ziek dan hoeft u zich NIET af te melden. De eerstvolgende les dat u er weer bent kunt u met uw zwemjuf een afspraak maken wanneer de les wordt ingehaald. Heeft uw zoon/dochter iets, wat langer dan 2 weken duurt dan zouden we dit wel graag horen.

Feestdagen en vakantie

Op een aantal momenten vinden er geen zwemlessen plaats binnen de UT Zwemschool:

Geen zwemles op deze data:

Kerstvakantie: 23 december t/m 1 januari 2018

Vrijdag 30 maart 2018

Zondag 1 april, maandag 2 april 2018

zaterdag 21 april, zondag 22 april 2018

vrijdag 27 april 2018

zaterdag 5 mei 2018

Zondag 20 mei, maandag 21 mei 2018

maandag 23 juli t/m de scholen weer beginnen. 2018

De kerst en zomervakantie hoeven niet betaald te worden. Alle andere feest/bijzondere wel. Ons betalingssysteem is zo dat u over een heel jaar 4 ‘gratis’ lessen krijgt.

Hoe lang duurt de zwemopleiding?

Het is moeilijk om te zeggen hoe lang uw kind precies zal doen over het behalen van het zwemdiploma. Ieder kind is uniek en leert op een andere manier. Kinderen met aanleg leren sneller zwemmen, maar er zijn ook kinderen die meer tijd nodig hebben. Richtlijn is ongeveer 50 zwemlessen.

Afzwemmen:

Op deze dagen is het afzwemmen in het seizoen 2016-2017. Het afzwemmen is op zaterdag tussen 16.00-18.00 uur. Op een brief die de kinderen mee krijgen als ze mogen afzwemmen staan alle gegevens.

Afzwemdata:

Zaterdag 30 september '17

Zaterdag 28 oktober '17

Zaterdag 25 november '17

Zaterdag 16 december '17

Zaterdag 27 januari '18

Zaterdag 24 februari '18

Zaterdag 31 maart '18

Zaterdag 26 mei '18

Voortgang

Hoe blijft u nu op de hoogte van de voortgang van uw kind? Tijdens de kijklessen is er een gesprek tussen zwemdocent en ouder. Tijdens dat gesprek kunt u ook al uw vragen stellen. Stel dat u eerder een gesprek wilt dan kunt u altijd mailen naar utzwemschool@utwente.nl of appen/smsen naar het nummer 0614215501.

Facebook

Voor het laatste nieuws, kijk op onze Facebookpagina.

Website

Op deze website van de UT Zwemschool vindt u tevens nieuws op de homepagina. Belangrijke informatie is daar te vinden.