UT Zwemschool

Het Sportcentrum van de Universiteit Twente biedt via de UT zwemschool lessen aan kinderen vanaf drie jaar, het watervrij maken. Vanaf vier jaar wordt het zwem ABC van het Nationaal platform zwembaden NRZ aangeboden!
* Op dit moment (september 2018) zijn alle groepen voor kinderen die moeten beginnen met zwemles voor diploma A helaas allemaal vol. Wij hopen dat wij zo snel mogelijk weer nieuwe groepen kunnen starten (eventueel in november/december 2018 en anders zeker in januari 2019). Wat u zou kunnen doen, u kunt zich vrijblijvend inschrijven, u komt dan bij ons op een wachtlijst en op het moment dat wij nieuwe groepen starten wordt u gebeld. U kunt dan beslissen of u gebruik wilt maken van ons aanbod. 

Wij bieden het enige echte Zwem-ABC

 

In Nederland mag iedereen zwemles aanbieden en een zwemdiploma uitgeven. Dit is namelijk niet wettelijk geregeld. De verschillende zwemdiploma’s leiden helaas niet altijd op tot dezelfde Nationale Norm Zwemveiligheid.

 

Wij hebben echter de Licentie Nationale Zwemdiploma’s en worden elk jaar onafhankelijk getoetst door de stichting Nationale Raad Zwemveiligheid (voorheen Nationaal Platform Zwembaden | NRZ). Zo weet je als ouder zeker dat de zwemlessen en het zwemdiploma voldoen aan de meest recente kwaliteitscriteria en leg je de basis voor een leven lang zwemplezier en –veiligheid.

 

Dit geeft je als ouder/verzorger 4 zekerheden:

 

Ö         Gediplomeerde en gekwalificeerde zwemonderwijzers, zodat je kind in veilige handen is en met plezier naar zwemles gaat. Zo werken de zwemonderwijzers volgens de Gedragscode Zwembranche, hebben een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en blijven bijgeschoold.

Ö         Je kind ontvangt de Nationale Zwemdiploma’s A, B en C. Met het behalen van het Nationaal Zwemdiploma C voldoet je kind aan de Nationale Norm Zwemveiligheid. Deze officiële diploma’s worden bijvoorbeeld erkend door brandweer, politie en sportopleidingen voor de uitoefening van verschillende beroepen.

Ö         De zwemlesaanbieder hanteert een helder beschreven zwemlesmethode, zodat je kunt bepalen welke aanbieder het beste bij jouw kind past. Tijdens de zwemles wordt je als ouder ook goed op de hoogte gehouden van de vorderingen van je kind.

Ö         Een constante kwaliteit van de zwemlesaanbieder, geborgd door onafhankelijke jaarlijkse controle en toetsmomenten bij het diplomazwemmen.

 

Dus: kies bewust en ga voor zekerheid.

 

Kijk voor meer informatie en antwoorden op veelgestelde vragen van andere ouders over dit onderwerp ook op www.allesoverzwemles.nl

 Op deze site vindt u informatie over de zwemmen zoals die bij ons op de universiteit gegeven worden. We snappen dat u met vragen kunt zitten daarom kunt u ook altijd bellen voor informatie: bel 0614215501.Direct naar: