Zie SG in de media

3-3-2020 Ellie Lust

U-Today04-03-2020

‘Kritiek via sociale media was af en toe heel lelijk’

| Maarten de Groot

Ellie Lust, televisiemaakster en voormalig politieagente, was gisteren te gast bij Studium Generale. Ze was er mede op uitnodiging van het OBP Vrouwennetwerk en het Female Faculty Network Twente, in het kader van Internationale Vrouwendag.

Archiefbeeld U-Today.

Voordat Lust begon te vertellen over haar carrière als politieagente, vroeg gespreksleider Hiska Bakker of iemand in de zaal Ellie Lust niet kende. Nadat één man zijn hand opstak, antwoordde Lust gevat: ‘Wat doet u dan hier?’ Het zette de toon van de lezing, waar humoristische anekdotes gepaard gingen met kritische beschouwingen, bijvoorbeeld over het huidige debat rondom diversiteit in het politiekorps.

Opsporing Verzocht

Want er was genoeg te bespreken, onder meer over het politieverleden van Lust. ‘Vroeger was mijn favoriete programma Opsporing Verzocht en na een aantal jaar werken bij de politie kwam er een zaak waarin ik als agent een rol had. Ik werd toen gevraagd of ik misschien het woord wilde voeren. Eigenlijk was ik niet zo happig, maar tegen Opsporing Verzocht kon ik geen nee zeggen. Later werd dat communiceren ook echt mijn werk.’

Lees hier het gehele artikel