Primo BallerinoAfgelopen Activiteiten

Afgelopen Activiteiten

Open lessen - 6 - 13 september 2021

Het collegejaar is weer begonnen en dus de balletlessen ook! We trapten het jaar af met de open lessen, zodat niet-leden ook een kijkje konden nemen. Veel mensen waren geïnteresseerd en zo hebben we een hoop nieuwe leden gewerfd die enthousiast zijn om ballet te oefenen en mee te doen met al onze toffe activiteiten!

Première Apollo dansshow - 3 september 2021

Omdat de Apollo dansshow dit jaar niet in zijn normale vorm kon doorgaan maar gefilmd werd door een professionele crew, was er een première georganiseerd! Zo trokken we allemaal onze mooiste galakleding aan en keken met elkaar de schitterende beelden terug. Het was een superleuke avond en zijn erg onder de indruk van de dansshowcommissie die ondanks corona zoiets tofs heeft kunnen neerzetten!

Kick-In - 25 augustus t/m 2 september 2021

Dit was de tweede Kick-In die Primo meemaakte en het was zeker een succes! Bij zowel de openingsmarkt als de cultuurdag (het Apollo festival) waren veel nieuwe studenten geïnteresseerd in de vereniging: sommigen omdat ze al jaren balletervaring hebben en anderen omdat ze iets nieuws willen proberen. Allebei superleuk en supergoede redenen om lid te worden! Ook de workshops gegeven door leden van de gevorderdengroep beviel de doegroepen enorm.

Picknick - 7 juli 2021

Omdat er het afgelopen jaar zo weinig activiteiten in het echt konden doorgaan, achtten we het noodzakelijk om zo veel mogelijk activiteiten die op de planning stonden alsnog uit te voeren. Zo hielden we als laatste activiteit voor de zomervakantie een kleine picknick! Het was een heel gezellige sfeer: iedereen was zo goed als klaar met het academisch jaar en had zin in de vakantie. Tijdens het eten sloten we het jaar met elkaar af. Op naar een mooi nieuw jaar vol toffe activiteiten, gezelligheid en ballet!

Eindejaarsbarbecue door Assemblé - 3 juli 2021

Nadat alle dansers hun dans voor de Apollo dansshow hadden laten filmen was het tijd om na te kletsen bij de eindejaarsbarbecue. Het was een gezellige boel en iedereen was nog aan het nagenieten van en napraten over de spectaculaire optredens die we die dag hadden gegeven.

Apollo dansshow - 3 juli 2021

Natuurlijk was ook Primo Ballerino weer van de partij bij de jaarlijkse Apollo dansshow. Iets anders dan voorgaande jaren: dit keer werd de dansshow gefilmd door een professionele crew in plaats van het gewoonlijke live optreden waar alle danssverenigingen samen aan werkten. Dit mocht de pret zeker niet drukken! Alle drie de groepen van Primo presenteerden een prachtige dans: de beginnergroep danste met toverstokken in de hand hun Harry Potter dans, de dansers van de intermediate groep speelden elk een Disney prinses en hadden elk een eigen solo, en de leden van de gevorderden groep dansten op hun interpretatie van "The Greatest Showman" waarbij ze stoelen gebruikten! De hele dansshow kan worden teruggekeken op het Youtubekanaal van Apollo. We hopen er volgend jaar weer bij te zijn!

Taart bakken zonder recept door Plié - 27 mei 2021

Na het nieuws dat we eindelijk de online activiteiten de deur uit konden doen en weer in het echt mochten afspreken, ging de Plié direct aan de slag met de voorbereidingen voor hun nieuwe activiteit: een taart bakken zonder dat je het hele recept heb! Het klinkt bijna onmogelijk, maar door samenwerking kom je overal doorheen. Elk groepje bakkers kreeg een klein deel van het recept en moest dit communiceren naar de andere groepjes. Zo werd het een taart-bak-samenwerkings-spel! Het mooiste: iedereen had na afloop een heerlijke taart om bij na te kletsen.

Speurtocht door Assemblé - 11 mei 2021

De activiteitencommissie Assemblé regelde deze te gekke speurtocht die over de hele campus liep! De deelnemers werden in groepjes verdeeld en zo kon er ondanks corona toch een IRL activiteit plaatsvinden, wat iedereen natuurlijk extra enthousiast maakte om mee te doen en te winnen. Na een hele avond puzzelen, rondlopen en nog meer puzzelen waren alle teams tegelijk bij het eindpunt! Blijkbaar was samenwerking toch de kracht achter het winnen van de speurtocht. Het was een vermoeiende, maar zeker gezellige activiteit en vooral tof dat we weer met z'n allen weer iets samen konden doen!

Online Escaperoom door Assemblé - 23 maart 2021

Tijdens de superlange lockdown organiseerde het Assemblé een hele leuke online Escape Room! We werden verdeeld in verschillende teams waarin we de oplossingen moesten vinden voor allerlei raadsels. De setting van de Escape Room was een heel verwarrend verblijf op een Nederlandse camping. De eerste plaats was voor Kimberly, Wibrich en Nikki, met een indrukwekkende tijd van 56 minuten. Zij wonnen elk een mooie set om zelf ijsthee te maken! Het was erg leuk om elkaar te zien en de escape room was best uitdagend!

Pizza avond + borrel - 11 maart 2021

Tijdens deze avond werden leden die lid werden voorzien van gratis pizza en een drankje! Na wat gezelligheid werd er een presentatie gegeven over het bestuurslidmaatschap en toonden een aantal leden interesse om het komende jaar bestuurslid te worden. Het was een gezellige, ontspannen avond met heerlijk eten!

Algemene leden vergadering - 2 maart 2021

Door corona werd deze vijfde ALV compleet online gehouden. De voortgang met betrekking tot het beleid van het derde bestuur werd bekeken en besproken door de leden en naderhand speelden we wat online spelletjes met elkaar. Het was gezellig om iedereen weer eens buiten ballet om te spreken!

Online Viering van Dies Natalis met schilderworkshop - 9 februari 2021

Om de verjaardag van S.V.K.B. Primo Ballerino te vieren, hebben we een online schilderworkshop georganiseerd. We leverden schilderbenodigdheden aan iedereen die ze nodig had en volgden een online tutorial. De resultaten waren verbluffend en we hebben veel plezier gehad met schilderen!

Nieuwjaarsdiner - 7 januari 2021

Elk jaar organiseert de Assemblé, met hulp van de Plié, een geweldig kerstdiner met 3 gangen. Dit jaar moest het diner helaas online plaatsvinden. Het bestuur heeft de Asssemblé geholpen met het koken en het bezorgen van het eten bij iedereen, zodat de deelnemende leden samen online hun kerstdiner konden nuttigen. Daarna speelden we online spelletjes met elkaar. De activiteit was erg leuk en er deden veel leden mee, wat geweldig was!

Online spelletjesavond - 19 november 2020

Voor Corona heeft het bestuur de leden gestimuleerd om na de lessen iets te drinken in het Theatercafé om de integratie onder de leden te verbeteren. Om dit in een andere stijl door te zetten, organiseerde het bestuur een laagdrempelige online spelletjesavond waar leden aan mee konden doen! Het was erg leuk om te zien hoe de leden zich met elkaar verbonden naast de lessen.

Commissiemarkt - 27 oktober 2020 

Een online commissiemarkt was georganiseerd door het bestuur, met een presentatie over de bestaande commissies! Het was leuk om terug te kijken naar de commissies die tot dan al gevormd waren en hoeveel actieve leden de vereniging heeft.

Pointe Shoe Workshop Try-Outs (2x) - 19 en 26 oktober 2020

De Assemblé organiseerde een spitzenworkshop met twee try-out lessen om te kijken of er genoeg mensen waren die mee wilden doen. Het was een groot succes! Helaas is het leren dansen met spitzen moeilijk met de thuislessen, dus de workshop kon niet doorgaan in de vorm die we gehoopt hadden.

Meet the board online activiteit - 13 oktober 2020

De Assemblee organiseerde deze activiteit om voor de leden om kennis te maken met het nieuw aangetreden bestuur. Eerst speelden we een competitief spel in wisselende teams om zo veel mogelijk feiten over elkaar te weten te komen, en daarna deden we een quiz over de bestuursleden om de kennis van de leden te testen! Het was een mooie gelegenheid voor de leden om het bestuur en elkaar wat beter te leren kennen, en vice versa.

Algemene ledenvergadering - 29 september 2020

De vierde ALV vond plaats in het Amphitheater in de Vrijhof. Helaas mochten er niet veel leden komen door de regels met betrekking tot corona, maar we regelden een livestream zodat meer leden vanuit thuis konden meekijken! Het tweede bestuur, bestaande uit Imre en Wibrich, werd gedechargeerd en het derde bestuur, bestaande uit Susan, Lynn, Lisanne en Rosan werd gechargeerd. Het was een super gezellige avond!


Primo Ballerino Picknick - 7 juli

Op deze zomerse dag organiseerde de Assemblé een heerlijke picknick voor de leden om samen te komen en te genieten van wat gratis eten. Het vond plaats in het Witbreukspark, oftewel het "Paradijs", en zo voelde het zeker! Het comité heeft goed werk verricht door de leden bij elkaar te brengen en een geweldige lunch te organiseren waar alle leden van konden genieten.

Taartenbakwedstrijd - 22 mei 2020

De taartbakcommissie Plié organiseerde een superleuke taartbakwedstrijd! Alle leden konden meedoen aan de activiteit en iets naar eigen keuze bakken. Aan het eind stemde iedereen op zijn favoriete cake (alleen op basis van looks, omdat de activiteit online werd gehouden) en het bleek dat de winnende cake door de ervaren bakkers van de Plié zelf gebakken was! Hopelijk zullen we tijdens de volgende taartbakwedstrijd net zoveel plezier beleven als tijdens deze en mogen we dan wel elkaars gebak proeven!

Assemblé Online Pubquiz - 7 april

Dit was de eerste activiteit tijdens de lockdown, maar het was erg succesvol! De Assemblé heeft veel moeite gedaan om een mooie en uitdagende pubquiz te maken! Enkele van de onderwerpen waren balletposities, theaterzalen en bekende balletliedjes. Het testte onze balletkennis terwijl we elkaar beter leerden kennen!

Apollo dansshow - 5 maart 2020

Voor onze eerste officiële show hebben we meegedaan met de dansshow van Apollo. Het thema was 'Around the World' en al onze groepen deden mee met elk één dans. De sfeer tijdens de show was echt geweldig, het was erg leuk om samen met andere dansverenigingen klaar te staan en samen op te treden. De show was heel snel uitverkocht en de Agora zat echt bomvol!

Algemene leden vergadering - 25 februari 2020

Dit was de derde ALV van Primo Ballerino. Het tweede bestuur liet hun voortgang zien met betrekking tot hun beleid en we hadden een gezellige avond samen!

Dies Natalis diner - 14 januari 2020

Ter ere van de eerste Dies hebben we gegeten in 'De Fusting'! Als toetje hadden we zelfs wat vuurwerk om het te vieren.

Kerstdiner - 26 november 2019

Assemblé organiseerde een zelf samengesteld 5 gangen diner. Het was een hele gezellige avond met heerlijk eten in 'Diepzat'. Iedereen was verkleed en 'Diepzat' was prachtig versierd.

 

Commissiemarkt - 25 november 2019 

De eerste commissiemarkt van Primo Ballerino was een doorslaand succes! Onder andere de Relevé (mediacommissie) werd hier opgezet en ideeën voor een kampcommissie en dansshow commissie werden gevormd, tijdens het eten van heerlijke stukken taart!

Constitutie borrel - 18 november 2019

We hadden onze eerste constitutieborrel, een flink aantal leden kwam opdagen bij 'De Tap'. We aten taart en feliciteerden het bestuur met hun constitutie. Na afloop bleven een aantal leden om samen pizza te eten.

Pool avond - 9 oktober 2019

Met een nieuw dansjaar komen ook een hoop nieuwe activiteiten! De eerste activiteit van dit cursusjaar begon (natuurlijk) met eten! Na een gezamenlijk diner gingen we poolen, leerden we de actuele poolregels en oefenden we de meest professionele, optimale en vooral meest sexy poolhouding! Het belangrijkste: we hebben allemaal veel plezier gehad en kijken uit naar de volgende activiteit!

Algemene leden vergadering - 24 september 2019

Dit is wanneer de tweede ALV plaatsvond! We kwamen samen om naar de stukken van het eerste bestuur te kijken en vragen te stellen, onder het genot van wat snacks en drinken. Het eerste bestuur, bestaande uit Imre, Tanja en Wibrich werd gedechargeerd en het tweede bestuur, bestaande uit Imre en Wibrich werd gechargeerd!

Eerste open les - 16 september 2019

De eerste open les van Primo Ballerino! Er waren veel geïnteresseerden om lid te worden en de lessen waren superleuk!

Kick-In - 21 t/m 29 augustus 2019

Dit was de eerste Kick-In die Primo Ballerino meemaakte, omdat de vereniging nog net een half jaar bestond! Het was dus super belangrijk om iedereen te laten weten dat er een balletvereniging was en naamsbekendheid te creeëren. Daarom hadden we zowel op de openingsmarkt als op de cultuurdag (het Apollo festival) een kraampje waarbij we zelfgemaakte suikerspinnen uitdeelden! Het was een groot succes. Ook gaven leden van de gevorderdengroep workshops aan doegroepen die ballet wilden proberen. Iedereen had het naar zijn zin en Primo stond direct op de kaart!

Eindejaarsbarbecue - 28 juni 2019

Om te vieren dat het academisch en balletjaar ten einde loopt, was er een barbecue. We hadden geluk met het weer, en deze activiteit was een leuke manier om te binden.

Filmavond - 3 juni 2019

Er was een filmavond waar we na de les voor gevorderden samen aten en de film Ballerina keken. Iedereen had zijn eigen, zelfgemaakte eten meegenomen om van elkaar te genieten. Dit was de eerste activiteit georganiseerd door de activiteitencommissie Assemblé! Zowel leden uit de gevorderdengroep als de beginners deden mee!

Algemene leden vergadering - 6 mei 2019 

De allereerste algemene leden vergadering vond plaats! Het was een speciaal moment, want dit was de eerste keer dat het beleid van het bestuur werd besproken. De leden kwamen samen om de stukken te bekijken en zo was de eerste ALV een feit!

Eerste activiteit - 9 april 2019

De eerste officiële Primo Ballerino activiteit was erg leuk. We hadden allemaal eten meegenomen en speelden spelletjes in de Global Lounge. Het was een goede manier om elkaar beter te leren kennen, aangezien we elkaar alleen tijdens de lessen hadden gezien.