Zie 2013

Verslag workshop Kleur & Zakelijke Stijl 17 oktober 2013

Kleur & Zakelijke Stijl: “Kleding is Taal”

Workshop van S-kwadraat Imago Stylist Simone Beune-Tiehatten

Voor de workshop “Kleding is Taal” van 17 oktober jl. hadden zich maar liefst 49 dames aangemeld. Onder het motto “Je krijgt nooit een tweede kans om een eerste indruk te maken” (W. Triest) werd tekst en uitleg gegeven over het non-verbale verhaal achter je kledingkeuze.

Simone Beune-Tiehatten, S-Kwadraat Imago Stylist, noemde een aantal aandachtspunten voor het kiezen van de juiste kleding. Je dient aandacht te hebben voor kleur, stijl, vorm, materiaal en dessin. Onder begeleiding van Simone werd in groepjes gewerkt aan het koppelen van kleuren aan de zogenoemde herfst- winter,- zomer- en lentetypes en werd afgetast welke type kleding meer geschikt is voor zakelijk of casual.

Eveneens werd er aandacht besteed aan andere zaken zoals stofkeuze, accessoires, tassen en schoenen. Wat is zakelijk? Wat is meer casual? Wat zijn de do’s en don’ts voor op kantoor of tijdens een sollicitatie? Wat wil je uitstralen? Door middel van een opdracht kon op een creatieve manier een dame “omgekleed” worden van een zakelijke, naar een meer informele kledingkeuze. Dan pas zie je hoeveel mogelijkheden er zijn en hoeveel verschillende stijlen. Een franje-tas bij een krijtstreep-pak is dus niet helemaal de juiste keuze. Welke combinaties pakken het beste uit? Sleehak, pump, platte schoen, grote of kleine tas, blingbling, sieraden: alles heeft zijn eigen uitstraling en kan je imago maken of breken. En: in slechts een paar seconden heeft de ander zich al een beeld van je gevormd!

Een goed voorbeeld van iemand die de taal der kleding prima verstaat is Neelie Kroes. Zij weet zich uitstekend te kleden en maakt daarmee het juiste statement. Zowel in haar kledingstijl, toegepaste kleur en zorgvuldig gekozen accessoires (de broche).

De heren werden niet vergeten want pakken en stropdassen zeggen soms blijkbaar meer dan woorden. Obama, Rutte en Samsom passeerden dan ook de revue tijdens deze workshop. Welke politieke boodschap willen zij uitdragen met de keuze van hun das?

Een echte eyeopener was wel een handige tip om de beste decolleté-diepte te bepalen. Gelukkig zat dat bij de meeste deelneemsters wel goed.

Na afloop kregen alle deelneemsters een hand-out met de besproken tips. “De pareltjes van Simone”. Kortom: het was een zeer geslaagde middag en wie weet een leuk thema voor de activiteitencommissie om in 2014 eens op door te borduren…

We zien je graag op één van onze volgende activiteiten.