Succesformules - Toepassingen van wiskunde

Wiskundige Lex Schrijver zei eens: "Wiskunde is als zuurstof. Als het er is, merk je het niet. Als het er niet zou zijn, merk je dat je niet zonder kunt." Om een klein beetje van de wiskunde die we dagelijks inademen zichtbaar te maken heeft boek Succes formules - Toepassingen van wiskundePlatform Wiskunde Nederland het boek "Succesformules: toepassingen van wiskunde" ontwikkeld.

In 36 korte hoofdstukken in een aantrekkelijk vormgegeven boek laten auteurs Bennie Mols en Ionica Smeets zien hoe wiskunde succes boekt op terreinen als economie, geneeskunde, misdaadbestrijding, logistiek, sport en kunst. Daarnaast vertellen acht invloedrijke Nederlanders, waaronder Alexander Rinnooy Kan, Jeroen van der Veer en Louise Gunning over de rol van wiskunde in hun vak en persoonlijke leven. Bekenden van de UT die je terug kunt vinden in dit boek zijn Richard Boucherie, Martijntje Vollebregt, Michel Vellekoop en Laura Spierdijk. Het boek is met name geschikt om op een laagdrempelige manier de brede toepasbaarheid van wiskunde te laten zien.

Het boek is op maandag 22 september gepresenteerd bij de opening van de NEMO-tentoonstelling "Wereld van Vormen" en wordt wijd verspreid onder universiteiten, middelbare scholen, politici, media en andere geïnteresseerden. 'Succesformules' telt 108 pagina's en is gratis te downloaden of in print te bestellen. Bekijk ook het bijbehorende lesmateriaal.

moodbar Platform Wiskunde Nederland

Bron: Platform Wiskunde Nederland