Sessie 2 (VAN 8): Geur & eetgedrag en reukverlies bij Corona
Hoe belangrijk is geur voor ons eetgedrag? En wat gebeurt er als we niet goed meer kunnen ruiken, zoals wereldwijd een groot deel van de mensen met COVID-19 ondervond? In deze sessie zullen we het belang van geur bij eetgedrag bespreken met een expert uit de praktijk - Wim Vaessen van Essensor - en een expert uit de wetenschap - Sanne Boesveldt van de Wageningen Universiteit. Ook vragen we hoe COVID-19 hun dagelijkse werkzaamheden heeft beïnvloed en wat voor inzichten (qua innovaties en wetenschap) het hen heeft gebracht.
OPNAME SESSIE 2
Heb je de sessie gemist of wil je de uitzending nogmaals bekijken, dan kan via onderstaande video-registratie.
Sprekers
FOOD & COGNITION: HET ONLINE MKB CAFÉ
Gedurende najaar 2020 en begin 2021 organiseert Food & Cognition een serie van 8 online MKB cafés. Tijdens elke sessie zal een wetenschapper en MKB'er hun licht laten schijnen op een onderwerp over voeding, gezonde leefstijl, brein en eetgedrag. Wat kunnen MKB'ers leren en gebruiken? We zoeken spanningsvelden op, dagen deelnemers uit om actief mee te denken in oplossingen en wellicht ontmoet u tijdens het event wel een nieuwe samenwerkingspartner om de eetbeleving of hersengezondheid van mensen met hulp van technologie te verbeteren?
VOOR WIE
Alle MKB, grotere bedrijven en onderzoeksinstellingen die geïnteresseerd zijn en werkzaam zijn in het domein van voeding, gezondheid, gedrag en technologie. Dit kan variëren van MKB'ers die te maken hebben met de eetervaring of eHealth technologie tot voedingsindustrie en tot wetenschappers die onderzoek doen in deze domeinen.
DE SESSIES
In de onderstaande overzicht vind je alle overige ingeplande thema's met betrekking tot voeding en cognitie. Op de betreffende pagina's vind je het programmaoverzicht, sprekers en meer informatie over het thema. Daarnaast kun je ook de opname in onderstaande sessies terugbekijken.
Naast deze en bovenstaande sessies, zullen tijdens toekomstige MKB cafés de volgende thema's op behandeld gaan worden:
- Robots, Voeding en Cognitie
- Ouderen, eenzaamheid, Ondervoeding en Cognitie
- Kinderen, Voeding en Cognitie
- Gepersonaliseerde voeding
- Stress-gerelateerd eten
- Duurzame keuzes
ORGANISATIE
Dit event wordt georganiseerd door het strategische programma Personalized eHealth Technology, binnen het TechMed Centre instituut. Het event vindt plaats binnen het programma EFRO Food & Cognition en wordt gefinancierd door het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (ERDF) & Operationeel Programma Oost (OP Oost) binnen de Europese Unie.