UTDSIDSINieuwsDesignLab lanceert de DesignLab academy voor professionals

DesignLab lanceert de DesignLab academy voor professionals

DesignLab kondigt met trots de lancering aan van hun academy aan voor verantwoorde toekomstvorming, gericht op professionals. Deze programma's zijn ontworpen om leiderschapskwaliteiten te ontwikkelen, inzicht te geven in toekomstige uitdagingen en te leren samenwerken met diverse achtergronden. 

Het huidige tijdperk wordt gekenmerkt door complexe mondiale vraagstukken zoals klimaatverandering, energietransitie en de opkomst van AI. DesignLab Academy erkent de noodzaak van een transdisciplinaire aanpak om deze uitdagingen het hoofd te bieden. Daarom introduceerde het al in 2020 Responsible Futuring, een aanpak die strategische besluitvorming en innovatie bevordert door middel van transdisciplinaire samenwerking richting verantwoorde toekomsten. 

Responsible Futuring 

DesignLab heeft deze aanpak, gebaseerd op onderzoek van Cristina Zaga, al met succes toegepast in onderwijs en samenwerkingen met bedrijven en overheidsinstellingen. Nu wordt deze expertise uitgebreid naar de DesignLab Academy, waar individuen en organisaties die hun medewerkers meer toekomstgeletterd willen maken, de kans krijgen om hun vaardigheden te ontwikkelen en bij te dragen aan positieve verandering. 

"DesignLab Academy biedt een unieke leerervaring waarbij deelnemers niet alleen de uitdagingen van vandaag begrijpen, maar ook actief werken aan het vormgeven van gewenste toekomsten," zegt Miriam Iliohan, Manager van DesignLab. "Onze workshops en masterclasses zijn gevuld met inspiratie, interactie en praktische tools die deelnemers helpen om verantwoordelijke innovators te worden." 

Aanbod 

Het aanbod van DesignLab Academy omvat zowel 1-daagse workshops als 2-daagse masterclasses, waarbij verschillende thema's zoals klimaat & duurzaamheid, innovatie & gezondheid en de digitale samenleving aan bod komen. Daarnaast biedt DesignLab op maat gemaakte incompany trajecten aan voor organisaties die hun eigen toekomstbestendigheid willen vergroten. 

Workshop 'richting een circulaire samenleving'

De eerste workshop vindt plaats op 10 juni a.s. en heeft als titel: richting een circulaire samenleving. DesignLab’s research fellow Svenja Damberg en Julieta Matos-Castaño zijn beide wetenschappers die hun waardevolle bagage zullen overdragen tijdens deze workshop. In het najaar volgt er een masterclass over  de toekomst van AI: hoe geven we samen vorm aan een inclusieve, rechtvaardige en 'meer dan menselijke' samenleving? Daarnaast organiseren we een workshop over heath innovation. 

Meer informatie

Voor meer informatie over DesignLab Academy, bezoek www.utwente/designlab-academy. Samen kunnen we werken aan een verantwoorde en inspirerende toekomst. De eerste workshop is op 10 juni 2024. Voor deze workshop geldt een early bird korting van 50% tot 1 mei 2024.  

Over DesignLab Academy: 
DesignLab Academy is een initiatief van DesignLab Universiteit Twente en biedt educatieve programma's gericht op verantwoorde toekomstvorming. Met een focus op Responsible Futuring, brengt DesignLab Academy mensen samen uit verschillende disciplines om samen te werken aan positieve veranderingen voor de samenleving. 

Voor meer informatie: 
academy-designlab@utwente.nl