Zie Home Cultuur

Kunstuitleen

De Universiteit Twente beschikt over een grote kunstcollectie. Medewerkers en studenten kunnen in de kunstuitleen gratis kunst uitkiezen voor hun (werk)kamer op de UT. Er zijn ruim 800 werken in omloop; in de kunstuitleen hebben we meestal zo'n 200 werken in voorraad. We hebben bijvoorbeeld prachtige tekeningen, schilderijen, zeefdrukken en foto's.

De maximale leenperiode is voor studenten een jaar en voor medewerkers twee jaar. Maar het uitgekozen werk kan uiteraard ook altijd eerder geruild worden. Voorwaarde is wel dat het kunstwerk op de campus blijft. 

Je vindt de kunstuitleen vlak voor de ingang van de Universiteitsbibliotheek, op de eerste verdieping in de Vrijhof.

Openingstijden: dinsdag en donderdag 12.00-13.00 uur.

Kunst & Architectuur 

De Campus van de Universiteit Twente ligt uniek in een groene long van Enschede. De gebouwen die de afgelopen 50 jaar zijn neergezet vormen een openluchtmuseum van de moderne architectuur met zowel exponenten van het structuralisme als het functionalisme. Daarnaast staan er een twintigtal buitenkunstwerken van vaak gerenommeerde kunstenaars. Er is een wandelroute Architectuur & Kunst uitgestippeld. Het boekje is gratis verkrijgbaar is bij de servicedesk van de Vrijhof, je kunt hiernaast ook zelf downloaden.