UTVrijhof CultuurThe wonderful world of the tear

The wonderful world of the tear Maurice Mikkers

ELKE TRAAN IS ANDERS, OMARM JIJ DE JOUWE?

Elke traan heeft een verborgen verhaal. Het zijn kleine druppeltjes vocht, maar tegelijkertijd complexe kleine flacons van menselijke emotie, geproduceerd door een van de meest basale en primaire uitingen van onze gevoelens en gedachten: huilen.

In 2015 begon Maurice Mikkers aan een zoektocht om tranen om te zetten in kunstwerken, wat resulteerde in het 'Imaginarium of Tears'.

Imaginarium of Tears is nu een doorlopend fotografieproject. Maurice Mikkers legt de schoonheid van tranen vast door ze te kristalliseren en vervolgens te fotograferen onder een microscoop. Deze microfoto's van gekristalliseerde tranen fungeren als verhalenvertellers. Maurice Mikkers: "Omdat elke traan een verborgen verhaal heeft, is het uiteindelijke doel om meer bewustzijn te creëren rondom de verhalen en uitdagingen in het leven die deze tranen hebben veroorzaakt, waardoor mensen hopelijk dichter bij elkaar worden gebracht." Maurice Mikkers vindt dat we onze tranen moeten omarmen. "Ze zijn een van de ware uitingen van jezelf en je verbinding met de wereld."

Voor meer informatie over Maurice zijn werk kan je kijken op de website.  

De aanleiding voor deze expositie is de lezing van Prof. Dr. Ad Vingerhoets die op 4 oktober van 19.30 - 21.00 uur georganiseerd wordt door Studium Generale