(c) Raymi Sambo Maakt

Poker Raymi Sambo Maakt

Henry, Philip, Chico en Jackson, zijn vier succesvolle mannen met gezinnen en met hoge posities; zo op het oog het ideale plaatje. Elke vrijdag komen ze bij elkaar om een potje te pokeren. Weg van alle werkstress, vrouw en kinderen, even alleen mannen onder elkaar. Tijdens deze pokeravond vallen de maskers af en kunnen de mannen helemaal zichzelf zijn: in hun eigen, veilige omgeving hebben ze gemeenschap met elkaar, ver weg van de “gewone” wereld. De wereld waarin ze niet kunnen zijn wie ze willen zijn, waarin jezelf zijn betekent dat je alles kwijt kan raken wat je dierbaar is.   

Steeds fragieler dubbelleven

Theaterkrant

Op een dag deelt één van de mannen mee dat hij besmet blijkt met het gevaarlijke Hepatitus B-virus… . In de thriller die volgt, zien we het leven van de mannen met hun gezinnen in flashbacks voorbijtrekken en proberen we erachter te komen wie de bom onder hun ‘pokerspel’  heeft gelegd. Poker vertelt over hechte vriendschap en veiligheid, verwachtingen en verplichtingen, achterdocht en vertrouwen, over het belang van jezelf kunnen zijn en over het ontmaskeren van gezichten en sluimerende, diepgewortelde angsten.

Poker is energiek en vurig, maar op momenten ook prachtig verstild

NRC HANDELSBLAD
★★★★☆

Concept en regie: Raymi Sambo | Tekst: Esther Duysker | Acteurs: Ayrton Kirchner, Syoma Eckhart Reinier Demeijer, Said El Abboudi e.a. | Choreografie: Shailesh Bahoran | Soundscape: Vernon Chatlein | Styling: Jantine Kraayeveld | Scenografie: Allard Derksen | Dramaturgie: Gerardjan Rijnders

Poker is soms rechtlijnig, af en toe behoorlijk plat, nogal op harde, emotionele toon gespeeld, en hier en daar aandoenlijk.

DE VOLKSKRANT
★★★☆☆

Recensies & interviews

Van Poker verschenen recensies in NRC, de Volkskrant en Theaterkrant.

Regisseur Raymi Sambo had interviews met WinqAvantiKISVolgspot en Kunststof.

INSPIRATIEAVOND

J&SV Exaltio koos Poker als inspiratieavond; alle leden mogen gratis naar deze voorstelling.

EET JE MEE?

Voor wie er een compleet avondje uit van wil maken is er nu de Vrijhof Dinner Deal!
Lees meer/bestel.

Prijzen

Studenten€ 5,-
Medewerkers Universiteit Twente€ 7,50
Anderen€ 12,50
Poker Raymi Sambo Maakt
Bestellen