UTVrijhof CultuurCursussenCursusoverzichtLessen op het Campuscarillon

Lessen op het Campuscarillon

Wil je DE KLOKKEN BESPELEN?

Lessen op de campusbeiaard 

Je hebt misschien het betoverende geluid van de 49 klokken van de CampusCarillon gehoord tijdens een wandeling door het campuspark, maar wist je dat je dit typisch Nederlands-Vlaamse instrument ook zelf kunt leren bespelen?

Bij de opening in 1964 kreeg de UT een bijzonder geschenk van de gemeenten in de regio: een klokkentoren met een beiaard. Nu, ruim een halve eeuw later, staat deze toren er nog steeds zoals ontworpen door de beroemde Nederlandse architect Gerrit Rietveld.

Wil je lid worden van de Campus Beiaard Kring? Als lid volg je tweewekelijkse beiaardlessen en mag je deelnemen aan Campus Carillon Concerten of andere activiteiten op je eigen niveau. Een of twee keer per jaar wordt er een excursie georganiseerd naar klokkenmusea of andere beiaarden in Nederland, waarop je kunt spelen.

Hylke Banning en Esther Schopman zijn de beiaarddocenten op de campus. Ze studeerden ooit aan de UT en leerden klokken bespelen op de campusbeiaard. Later werden ze stadsbeiaardiers van Oldenzaal en Enschede en geven nu hun kennis door.

De lessen zijn op maandag- of donderdag/-avond, in het Nederlands of Engels, voor studenten, alumni en medewerkers met een geldige Union/Campus card. Als je piano of orgel kunt bespelen is het niet zo'n grote stap om de beiaard te leren bespelen, maar de lessen kunnen ook op beginnersniveau beginnen. Je krijgt les in de klokkentoren en voor studiedoeleinden is er een oefentoetsenbord beschikbaar in de Vrijhof.

For information about the costs or a trial lesson, please contact us at campuscarilloncircle@gmail.com