UTVrijhof CultuurAgendaSoundtrack of the Plastic Age
Jostijn Ligtvoet

Soundtrack of the Plastic Age Rogier de Nijs

Luisteren naar plastic 

Stel! Je gaat naar het theater en het is alsof je een vuilnisbelt op loopt, een apocalyptische wereld. Het blijkt een fantasiewereld, bezaaid met plastic, een surrealistisch landschap dat overeenkomst vertoont met onze eigen wereld. In dit landschap bespelen drie percussionisten een scala aan instrumenten gemaakt uit plastic afval. De muziek werkt soms vervreemdend maar is ritmisch en afwisselend en er gaat door de dynamische ritmes een hypnotiserende kracht vanuit. De dreiging in deze overvolle, vervuilde wereld wordt in de muziek voelbaar gemaakt.

Door gebruik van videoprojecties ontstaat er een 3D-beeld dat samen met de eigen composities zorgt voor een totaalbeleving tijdens deze reis die het plastic tijdperk – ‘het Plasticeen’ – vanuit verschillende perspectieven toont. Rogier de Nijs raakt steeds weer geïnspireerd door deze tijd van verspilling en vervuiling. Hij maakt van plastic afval volwaardige muziekinstrumenten. Daarmee componeert hij zijn muziekstukken.

De voorstelling is een samenwerking met Studium Generale. Zij organiseren een lezing over het thema, waar een wetenschapper van de Radboud Universiteit spreekt over de vervuilingsproblematiek rondom plastic afval, en de tegenmaatregelen die worden ontwikkeld.

Prijzen

Studenten met UnionCard€ 5,-
Medewerkers Universiteit Twente€ 7,50
Anderen€ 12,50
Soundtrack of the Plastic Age Rogier de Nijs
Bestellen