Het Debuut

ONTDEK AANSTORMEND TALENT!

Ben jij een nieuwsgierige en avontuurlijke theaterliefhebber, die zich graag laat verrassen? Het Debuut is dé gelegenheid om spannende theatermakers van de toekomst te ontmoeten. Een verrassings-aanbod. Je weet als bezoeker pas vlak van te voren wat je deze avond te zien krijgt. Je gaat op een blind date met deze nieuwe generatie theatermakers. Op één avond zie je drie verschillende voorstellingen van dé theatermakers van de toekomst.

Het Debuut loopt voor de troepen uit. Ieder jaar presenteert Rudolphi Producties veelbelovend theatertalent in Het Debuut. De nieuwe generatie theatermakers die de podia in de toekomst gaat bestormen. Pioniers waar je ongetwijfeld nog veel van gaat horen. Tijdens afstudeerpresentaties en theaterfestivals selecteert Rudolphi Producties de drie meest urgente werken van toonaangevende jonge makers.

Nagesprek

Wil jij meer weten over hoe de voorstellingen van Het Debuut zijn ontstaan, hoe het is om te toeren met je eerste eigen werk en in gesprek gaan met de makers? Dat kan, want na afloop van Het Debuut vindt er een nagesprek plaats met de makers. Blijf dus vooral even hangen!

“Drie korte voorstellingen van jonge theatermakers op één avond. Dat is de luxe die onder de noemer Het Debuut al heel wat jaren wordt aangeboden door Via Rudolphi Producties. (…) Een buitenkansje.”

De Volkskrant (2022)

Line up

Femi van Elshuis - Ik wil wit zijn
Waar kom ik vandaan? Doet dat ertoe? Voel ik mij thuis in Nederland? Hoor ik mij thuis te voelen in Nederland? Dromen witte mensen ook van zwart zijn?  Moeten dromen realistisch zijn? Waarom heb ik het alleen maar over zwart en wit? Geef ik te veel betekenis aan kleur? Is dat mijn schuld? Is je af en toe ergens niet thuis voelen genoeg om je ergens niet welkom te voelen?

Een ontwapenende voorstelling waarin Femi met storytelling, spoken word en een hele hoop vragen onderzoekt wat haar zwart zijn betekent. Zowel voor haarzelf als voor een buitenwereld die steeds duwt en trekt aan een zelfbeeld dat tot rust wil komen. 

Femi (2001) studeerde aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Vanwege de door haar gevoelde noodzaak gaat haar werk vaak over thema's als identiteit, gemeenschap en uitsluiting, die zij op een eerlijke en vaak poëtische manier aan de kijker voorspiegelt. 

Concept, tekst & spel: Femi van Elshuis, Eindregie: Sabrina van Halderen, Dramaturgie: Maarten Bos, Met dank aan: Thomas Spijkerman, Okke Dillo

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jeroen van Arkel & Koen ter Braak - MODDERGAT
In Moddergat, het meest Noordelijke dorp van het land, zien we twee vrienden. Twee mensen die ook twee andere mensen hadden kunnen zijn. In een landschap dat ook een ander landschap had kunnen zijn.

Laat je meevoeren in het multiversum van Koen en Jeroen. Geen voorstelling is hetzelfde, ze spelen compromisloos dat wat het moment hen ingeeft. Een ode aan de opties. Een voorstelling over alles wat had kunnen zijn en tegelijkertijd over niets.

Weet dat je erbij had kunnen zijn. Of misschien ooit al eens bent geweest. In een ander universum. 

Koen (1998) en Jeroen (2001) studeerden aan de Utrechtse Hogeschool voor de Kunsten, de acteursopleiding. Zij verwerken hun filosofische gesprekken in beeldende, fysieke en humoristische voorstellingen.

Concept, tekst & spel: Jeroen van Arkel en Koen ter Braak, Eindregie: Joep Hendrikx, Vormgeving: Bonnie Brandt

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jonathan Eduardo Brito - A Thousand Roses
“Wat is het dat mij tegenhoudt om echt van mijzelf te houden? Wat is liefde? En hoe kan ik terug naar het begin, naar mij, die kleine ik die ik ooit was?” 

Gevangen in een arena van verlangens neemt Jonathan je mee in zijn persoonlijke zoektocht. Van zelfdestructie naar zelfliefde. A Thousand Roses is een poëtische, muzikale lofzang aan het innerlijke kind, die ondanks jou nooit zal loslaten.  

Jonathan Eduardo (1998) studeerde aan de Amsterdamse Toneel en Kleinkunstacademie, de acteursopleiding. In zijn werk reflecteert hij op thema’s als liefde, identiteit, het vinden van je ‘thuis’ en de viering van het ‘zijn’. Thema’s die hij in een muzikale, poëtische vorm giet.

Concept, tekst & spel: Jonathan Eduardo Brito, Eindregie: Priscilla Vaudelle, Begeleider: Thomas Spijkerman, Muziek: Jilviën Oosterwolde, Martin Verheesen, Kostuum Jille van de Pas

Prijzen

Studenten met UnionCard€ 5,-
Medewerkers Universiteit Twente€ 7,50
Anderen€ 12,50
Het Debuut
Bestellen