UTVrijhof CultuurAgendaAKF Sonneveldprijs - Halve Finalistentournee 2022
Foto's: Anne van Zantwijk
© Isabelle Wenzel

AKF Sonneveldprijs - Halve Finalistentournee 2022 Thom Gerrits, Job Römer en Britt van Tooren

De line-up is bekend! De artiesten die woensdag 16 februari naar de Vrijhof komen zijn: Thom Gerrits, Job Römer en Britt van Tooren!

De getalenteerde AKF halvefinalisten staan te trappelen om de Nederlandse podia te beklimmen met hun programma’s vol humor, ontroering en verrassing. Maak tijdens de 35e editie van het festival kennis met de nieuwste generatie kleinkunstenaars, cabaretiers en taalkunstenaars. Uniek is het AKF Keep an Eye Masterclass programma, waarin de artiesten begeleiding krijgen van gevestigde namen. 

Wie schopt het tot de finale en wie kan zich winnaar noemen van de AKF Sonneveldprijs, AKF Publieksprijs en AKF Shaffy Cheque? Een avond AKF is altijd gevarieerd en wie weet zie je nu al het talent van de toekomst. 

Eerdere winnaars van het Amsterdams Kleinkunst Festival zijn onder meer Maarten van Roozendaal, Van der Laan en Woe, Pieter Derks, Yentl en de Boer, Stefano Keizers en n00b. 

THOM GERRITS
HET BEGAAFDE KIND

Over Thom

Voor Thom Gerrits is cabaret een uitspatting van pure blijdschap. In zijn cabaret combineert hij energiek spelplezier met diepere thema’s en tragiek. Hij laat hierbij geen enkel middel onbenut. Hij verweeft liedjes, dansjes en verhalen tot een wervelend geheel. Al sinds zijn 15e treedt hij overal en nergens op als cabaretier, zowel solo als in groepen. Nu speelt hij uitsluitend nog solo en organiseert hij cabaretpodia zoals ‘Keldercabaret’ en ‘Kelder op Zolder’ in Amsterdam. 

Over de voorstelling

Wat is het toch fijn om naar iemand te luisteren die het allemaal haarfijn doorheeft. Thom Gerrits is een persoon bij wie dat bij uitstek het geval is. Al als jong kindje bleek Thom de gave te hebben om zijn rol in de wereld te begrijpen. In de cabaretvoorstelling Het Begaafde Kind neemt hij je mee in het leven dat hij perfect onder controle heeft. 

Credits

Tekst en spel: Thom Gerrits
Muziek: Winwel Productions
Regie begeleiding: Eva Bauknecht
Foto: Anne van Zantwijk

JOB RÖMER
HET BOEK JOB

Over Job

Job Römer studeerde in 2014 af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Sindsdien speelde hij in verscheidene voorstellingen en schrijft hij daarnaast voor theater, film en televisie.

Over de voorstelling

In Het Boek Job vertelt Job Römer het bijbel verhaal van Job, de vrome volgeling van God van wie alles af wordt gepakt als test van zijn geloof. Wat volgt is een verhaal over verwachtingen en overtuigingen. En de vraag of geloof wel waarde heeft als het niet leidt tot handelen. En ja, u heeft het goed gezien, ze heten allebei Job. Maar dat is waar de overeenkomsten ophouden. Waarschijnlijk. Er wordt nog aan geschreven. Luister, het is ook niet leuk om alles hier te verklappen, toch? Ga nou maar gewoon kijken. Hij heeft er heel erg zijn best op gedaan.  

Credits

Tekst en spel: Job Römer
Regie begeleiding: Hans Sibbel en Roderick Bredenoord
Foto: Anne van Zantwijk

BRITT VAN TOOREN
IK HOOP DAT DEZE TITEL JE AANSPREEKT

Over Britt

Britt van Tooren studeerde in 2020 cum laude af aan de opleiding Muziektheater aan het ArtEZ conservatorium. Ze speelde onder andere bij Theatergezelschap Bonte Hond en Stichting Theatergroep Kwatta. Naast zingen, acteren, pianospelen, maken en schrijven is ze ook dol op honden aaien, prijzen winnen bij bingo en verantwoordelijkheden uitstellen. Waar ze haar gevoeligheid altijd heeft gezien als zwakke plek, begint ze langzaam in te zien dat de wereld al een overschot heeft aan hardheid. De maatschappij heeft honger naar donzige zielen. Ze is een groot voorstander van huilen in het openbaar en ervan overtuigd dat de zachte krachten uiteindelijk altijd zullen winnen.

Over de voorstelling

Waarom heb ik niet mee mogen denken over mijn eigen bestaan?
Ik had het fijn gevonden als er was gevraagd:
Zou je willen leven?
Heb je daar eigenlijk wel trek in?
Wat als ik een sneak-preview had gezien van mijn levensloop?
En daarna zelf had mogen kiezen:
Wil ik geboren worden of niet?
Over op je bek gaan en nog even blijven liggen. 
Over je afvragen of de mail met de bijsluiter van het leven in je spamfolder is beland.
Over verlangen een kiezelsteen te zijn.
Een rollercoaster performance vol catchy proza, vunzige beats, monogame pinguïns en (een soort van) God.

Credits

Tekst en spel: Britt van Tooren
Muziek: Felix Ruiter en Britt van Tooren
Regie begeleiding: Titus Tiel Groenestege
Foto: Anne van Zantwijk

Prijzen

Studenten€ 5,-
Medewerkers Universiteit Twente€ 7,50
Anderen€ 12,50
AKF Sonneveldprijs - Halve Finalistentournee 2022 Thom Gerrits, Job Römer en Britt van Tooren
Bestellen