© Mark van Loon

Zie Agenda

Art going mobile Beeldbouw designs

Vorig jaar gaf Vrijhof Cultuur het Enschedese kunst-/designbureau "Beeldbouw", een samenwerking tussen Mark van Loon en partner Jet Broekstra, de opdracht om een flexibel "tentoonstellingsmeubel" te maken. Een ontwerp met als uitgangspunt een compacte, demontabele, mobiele manier om kunst voor de Campus tentoon te stellen en bovendien door slechts één persoon kan worden gemonteerd en vervoerd.

Het is ze gelukt!

De eerste kunstpresentatie die we op deze manier tonen op het nieuwe "tentoonstellingsmeubel" is uiteraard van de kunstenaar-ontwerper en bouwer zelf: Mark van Loon. De presentatie is vanzelfsprekend samen met Jet Broekstra gemaakt.

Hoe zou je het bedrijf Beeldbouw omschrijven? Nou zoiets: “je hoeft niet meer te kiezen tussen kunst en design! Want beeldend kunstenaar Mark van Loon, ruimtelijk denker en handig met hout, vormt samen met kunstenaar, fotograaf, grafisch ontwerper en decorateur Jet Broekstra, een perfecte combinatie van deze twee kunstvormen...”

Bij het selecteren van het beeldmateriaal voor deze presentatie is gekeken naar de werkwijze van Beeldbouw, de uitgangspunten die ten grondslag liggen aan het maakproces, de inspiratie die nodig is om ideeën op te doen. Kortom: het spel van spelen met inspiratie en deze omzetten in ideeën en het uiteindelijke ontwerp.