© Mieke Struik

Zie Agenda

Het Debuut Rudolphi Producties

~ jubileumtournee 10e editie ~

Niet meer weg te denken van de Nederlandse podia! Het Debuut lanceert nieuw theatertalent in een avondvullend programma met drie korte voorstellingen.

Het Debuut loopt voor de troepen uit. Ieder jaar presenteert Rudolphi Producties veelbelovend theatertalent in Het Debuut. De nieuwe generatie theatermakers die de podia in de toekomst gaat bestormen. Pioniers waar je ongetwijfeld nog veel van gaat horen.
Tijdens afstudeerpresentaties en theaterfestivals selecteert Rudolphi Producties de drie meest urgente werken van toonaangevende jonge makers. Laat je meevoeren door deze avontuurlijke makers, met lef en scherpzinnigheid tonen zij hun visie op de wereld. Gooi jezelf in het diepe en laat je verrassen door het rauwe en ongepolijste werk.

Afgelopen seizoen heeft Rudolphi Producties samen met ITS Festival een uitstapje gemaakt naar ITS 2020 ON TOUR vanwege Covid, waarbij alle afstuderende theatermakers een podium hebben gekregen om hun werk te tonen.

Met Het Debuut geeft Rudolphi Producties pas afgestudeerde theatermakers een kans om hun werk te tonen en zich verder te ontwikkelen. De afgelopen jaren presenteerde Rudolphi Producties theatermakers als Caro Derkx, Tim Olivier Somer, Tarik Moree, Romano Haynes, Performancegroep ROTOR, La Isla Bonita, Firma Draak, Rundfunk, Performancecollectief URLAND en George Tobal.

“Het Debuut is een van de beter bewaarde geheimen van het Nederlandse theater. Dat bewijzen de drie jonge makers van dit jaar (2019, red.) met verrassende, contemplatieve voorstellingen. Spannend, beangstigend en ontwrichtend – dat is precies waarom je naar Het Debuut gaat.”
, De Volkskrant

“Al jaren selecteert Rudolphi Producties een of meerdere afstudeervoorstellingen voor Het Debuut. Het levert consequent spannende theateravonden op, waarin je jonge makers ontmoet waar je vaak nog veel van blijft horen.”
, Theaterkrant over de editie van 2019

Studenten€ 5,-