UTVrijhof CultuurAgendaITS 2020 ON TOUR - GEANNULEERD
Max Laros
Baby come back
Niek Vanoosterweyck- (c) Rene van Zadelhoff
TANZMANSCHINE
ITS 2020 ON TOUR

ITS 2020 ON TOUR - GEANNULEERD Max Laros en Niek Vanoosterweyck

ITS Festival & Rudolphi Producties presenteren: ITS 2020 ON TOUR

Maak kennis met het theatertalent van de toekomst. 

Ieder jaar presenteert Rudolphi Producties aan het begin van het nieuwe theaterseizoen veelbelovend, pas afgestudeerd theatertalent in Het Debuut. Een drietal veelbelovende theatermakers gaat in Het Debuut op tournee door het land om zo het publiek kennis te laten maken met hun werk. De talenten voor deze tournee worden geselecteerd tijdens het ITS Festival. Dit jaar kon het ITS Festival vanwege de coronamaatregelen helaas geen doorgang vinden, en daarmee konden wij geen talent selecteren voor ons Debuut. Toch hebben we een mooi alternatief gevonden voor de reeds geplande tournee, die nu zonder invulling bleek: een ITS Festival op tournee! 

Het ITS Festival is de bruisende ontmoetingsplek voor afstuderende theaterstudenten, professionals én theaterpubliek. Dit jaar gieten we de 30e editie van het ITS Festival eenmalig in een nieuwe vorm. In samenwerking met Rudolphi Producties gaan de afstudeervoorstellingen van de nieuwste generatie theatermakers on tour! Ieder theater biedt een of meer studenten een podium om hun werk te tonen. Maak in vijf weken en twaalf steden kennis met de nieuwe lichting makers, acteurs en performers. 

Ontdek de afstudeervoorstellingen van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, de Toneelacademie Maastricht en ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten Arnhem.

Max Laros HKU Acteur - BABY COME BACK 

"Max komt binnen samen met een meisje, hij zingt. Het meisje zoekt een puzzel uit de kast. Max knikt instemmend en ze gaan aan een tafeltje zien. De juf geeft het meisje een andere opdracht. Max gaat even door, raakt in tranen en loopt naar de stagiaire; hij heeft buikpijn."

Een persoonlijke en fysieke performance over het kind dat ik was en de mens die ik ben.

concept en spel Max Laros begeleiding Lars Brinkman kostuum Nina Cornelia Schilp techniek Elisabeth Kaldeway productie Debora van Stenis

Over Max

Ik ben Max Laros, 23 jaar en geboren in Den Haag.
Spelen doe ik omdat ik er gelukkig van word.
Het liefst doe ik niks anders dan toneelspelen en lekker eten.
M'n lievelingsdier is een poes.

Niek Vanoosterweyck AHK Mime - TANZMANSCHINE 

TANZMANSCHINE is een rauwe performance uitgevoerd door maker Niek Vanoosterweyck. Hij plaatst zichzelf in zijn meedogenloze Manschine, de uitputting tegemoet. De harde, sjamanistische techno muziek dreunt samen met het lichaam tegen het licht. Op zoek naar de ontsnapping binnen het onontkoombare systeem.

concept, regie, performer Niek Vanoosterweyck geluidsontwerp IGNOTA lichtontwerp Hessel Hilgersom geluidstechnicus - technische productie Titus Duitshof productie – dramaturgie Saskia Wieser adviseur Bas van Rijnsoever geproduceerd door de Mime Opleiding en het IDlab met dank aan Loes van der Pligt, Willem Weemhoff, Erik Lint en Fred Rodrigues. 

Niek Vanoosterweyck
Beweging maakt het mogelijk om het afgesprokene te bevragen, tackelen en veranderen. 
Telkens plaats ik mijn lichaam in een positie van onzekerheid.
Hierdoor ben ik instaat intuïtief te presteren.
Om de kwetsbaarheid van overeenkomsten te ontdekken en te delen.
Ik ben een bewegingkunstenaar.
Ik daag mijn eigen creaties uit.” 

Niek Vanoosterweyck (BE/NL) heeft zich door de Mime Opleiding als performer, acteur, interdisciplinair adviseur en bewegingskunstenaar kunnen ontwikkelen en onderscheiden. Een speler die manoeuvreert tussen het nu van de gevoelswereld en de meedogenloze gang van zaken om te creëren. Telkens opzoek naar de grenzen van het mogelijke.

Over het ITS Festival
Op het ITS Theaterschool Festival presenteren de studenten van de Nederlandse en Vlaamse theaterscholen hun afstudeerwerk. Het festival vindt jaarlijks plaats in juni en draait geheel om de afstuderende studenten, hún visie en hún werk. Bovenal is het ITS een platform voor de ideeën, experimenten en de vernieuwingsdrang waarmee de jongste lichting theatermakers het veld bestormt. Het festival schept ruimte voor studenten, professionals en publiek om elkaar te ontmoeten en inspireren. De nieuwe lichting theatermakers krijgt er hun plek in de professionele theaterwereld. 

Over Rudolphi Producties

Rudolphi Producties is de artistieke thuishaven voor zelfstandige theatermakers. Rudolphi Producties werkt met theatermakers van alle generaties; van net afgestudeerde toptalenten tot door de wol geverfde professionals die de hele wereld gezien hebben. Ieder jaar presenteert Rudolphi Producties aan het begin van het nieuwe theaterseizoen veelbelovend, pas afgestudeerd theatertalent in Het Debuut. Dit jaar gaan ITS en Rudolphi Producties een verdergaande samenwerking aan om zo de afstudeerlichting 2020 het podium te bieden dat zij verdienen. 

Mogelijk gemaakt door: Amsterdams Fonds voor de Kunst, Dioraphte, Prins Bernhard Cultuurfonds, Stichting Melanie en Fonds Podiumkunsten

INSPIRATIEAVOND

Theatervereniging NEST koos ITS 2020 ON TOUR als inspiratieavond; alle leden mogen gratis naar deze voorstelling, mits tijdig aangemeld bij het bestuur.

Prijzen

Studenten€ 5,-
Medewerkers Universiteit Twente€ 7,50
Anderen€ 12,50
ITS 2020 ON TOUR - GEANNULEERD Max Laros en Niek Vanoosterweyck
Bestellen