UTVrijhof CultuurAgendaA room with a view

A room with a view Theatre Hotel Courage

Theatre Hotel Courage besloot drie jaar geleden, onder leiding van Katrien van Beurden, de wereld over te trekken. De groep trainde lokale acteurs in hun eigen ontwikkelde speelstijl met tragikomische maskers die universele karakters uitbeelden, zoals de oude vrouw, de macho en de verlegen jongen. Zo kwamen ze in oorlogsgebieden, sloppenwijken en grote steden. In Ghana, Iran, Palestina, India en Amerika verzamelde de groep waargebeurde verhalen van spelers via de vraag: ‘Als de wereld een hotel zou zijn, wat is dan jouw positie in dit hotel en welk masker zou je zijn?’
Het resultaat is de virtuoze voorstelling A Room With A View, met een internationale cast van acteurs en muzikanten, die in een lege ruimte met mime, slapstick, livemuziek, improvisatie en poëzie, tragikomische verhalen vertellen met de nodige zelfspot. 

In A Room With A View zien we een hotel waarin medewerkers alle voorbereidingen treffen voor een zeer belangrijk evenement. Een Europese, Arabische en Amerikaanse baas zijn ingehuurd om het kleurrijke personeel te leiden en de gasten te behagen. Tot hun grote frustratie wordt het hen al snel duidelijk dat deze dag niet vlekkeloos zal verlopen. De ogenschijnlijk onschuldige conflicten tussen de medewerkers lopen zo hoog op dat een grote catastrofe onomkeerbaar lijkt.

Theatre Hotel Courage brengt een ode aan de overlevingsdrift van de mens, die vaak in de zwaarste situaties de grootste creativiteit, speelsheid en vindingrijkheid laat zien. 

★★★★☆ op Theaterkrant.nl

Credits
Regie en muziekregie: Katrien van Beurden

Concept: Katrien van Beurden

Tekst en spel: Anne Fé de Boer, Sacha Muller, Thomas van Ouwerkerk (Nederland) Alaa Shehada,  Saber Shreim (Palestina) , Nii Kwartelai Quartey (Ghana), Khadijah Khanfari Poor (Iran), Joey Donnelly (Amerika), Chandana Sarma (India) 
Spel en tekst (repetitieperiode) Aqil Dahhan, Santino Slootweg
Muziekcompositie: Remy van Kesteren, Peter Vigh, Arend Bruijn
Muziek: Remy van Kesteren, Dominique Vleeshouwers, Pieter de Koe, Tobias Borsboom
Maskermaker: Den Durand
Lichtontwerp: Yuri Schreuders
Techniek: Lucas de Groen
Regieassistent: Maria Martinez Paya
Dramaturgie: Dennis Molendijk
Productie: Anne Nuninga, Ezra Bredius, Charlotte Pas
Publiciteit: Alles voor de Kunsten, Kernteam Courage
Fotograaf: Omar Imam

CONCORDIAPAS

Leden van Concordia Film Theater Beeldende Kunst betalen voor deze voorstelling op vertoon van hun Concordiapas € 7,50 i.p.v. € 10,-.

TIP

Maak je avondje uit compleet met de Vrijhof Cultuurhap in het Theatercafé! 

TIP

Lees voor het bestellen de informatie voor bezoekers.

Vragen?

Deze voorstelling is ook te zien:
op woensdag 29 november 2017 bij Theater Hof88 in Almelo.

Prijzen

Studenten met UnionCard€ 5,-
Studenten€ 7,50
Anderen€ 10,-
Medewerkers Universiteit Twente€ 7,50
Externen met CJP / CampusCard / BiebPas€ 7,50
A room with a view Theatre Hotel Courage
Bestellen