UTDienstenHRCTDMeditation Dance

Meditation Dance

meditatieve DANS BEWUSTE BEWEGING

Meditation Dance komt van het concept Open Floor waarin je beweegt met aandacht en bewustzijn. Het is een bewegings- en bewuste dans. En (wereld)muziek is je leidraad.

Het is een dynamische dans, waarbij je geniet van bewegen op muziek en ontdekken. Het stelt je in staat om los te laten en te ontspannen. Verbind met jezelf, je lichaam, je gevoelens, je gedachten en ook met elkaar, je mededansers. Open Floor is gebaseerd op de erfenis van Gabrielle Roth. Bewuste dans nodigt onze aangeboren mogelijkheid uit om belichaamd te zijn in een creatief, artistiek, relationeel veld, met als doel gezondheid, balans in lichaam en geest en gemeenschapsvorming.

Zonder specifieke choreografie word je begeleid naar je eigen beweging van binnenuit. Ontspannend, verfrissend, uit je hoofd en in je lichaam. Belichaamde beweging vergroot je lichaamsbewustzijn. Een steeds nuttiger vaardigheid in deze tijd. En een kwaliteit die bijdraagt aan persoonlijk leiderschap.

Open Floor helpt ons om onszelf te hulp te schieten. We kunnen het gebruiken om veerkracht en capaciteit, creativiteit, emotionele intelligentie, verbinding met onszelf en met anderen op te bouwen. Het lichaam heeft zijn eigen wijsheid en zijn eigen redenen.

"Laten we dus op reis gaan... Zonder veel woorden. Laten we beginnen waar de beweging begint, waar het stroomt, moeiteloos, speels en vrij, in beweging, in dans en uiteindelijk in stilte, in meditatie."

Deze cursus is alleen voor medewerkers en studenten met een geldige Union/Campus card.

Meer informatie: Joke Sanchez, Coordinator Cultural Education, cultuurcentrum@utwente.nl, 053-4895759

Schrijf in voor:
Meditation Dance
Course alert
Inschrijven is op dit moment helaas niet mogelijk. Meld je aan voor een 'course alert' en ontvang een e-mail zodra er nieuwe data zijn of er een plaats vrij komt.
April 2024
September 2024
Medewerker of student bij de Universiteit Twente?

Jouw gegevens

Sorry, de registratie voor deze cursus is nog niet geopend.
Aanmelden is mogelijk vanaf 21 augustus 2024.