Het studentenleven kan zijn uitdagingen met zich meebrengen. Of dit nu te maken heeft met financiën, gezondheid of studie, er is ondersteuning en begeleiding beschikbaar.
Onze hulpstructuur is ontworpen om je op verschillende vlakken te helpen. Van studieadviseurs tot studentendecanen, een netwerk van professionals staat klaar om je te ondersteunen.
Waar kan ik terecht met mijn hulpvraag?
Je eerste contact tijdens je studie is je studieadviseur. Je kunt bij de studieadviseur terecht met vragen over je studie, studie planning en studievoortgang. Sommige studies hebben ook tutoren of mentoren voor begeleiding. Een gesprek over niet-onderwijsgerelateerde problemen is ook mogelijk, bijvoorbeeld over motivatie, twijfels en studievertraging door persoonlijke omstandigheden.
Het spreekuur vindt plaats bij de afdeling Student Guidance & Well-Being (SGW), gebouw Vrijhof, verdieping 3, kamer 316.
Partners
Het ADHD-spreekuur op de campus is een samenwerking tussen Student Guidance & Well-Being (UT) en De Doortrapper (externe adviseur/coach voor mensen met enige vorm van ADHD).
Het Autismespreekuur is bedoeld voor UT-studenten die leven met een vorm van autisme en die hulp kunnen gebruiken bij het plannen en structureren van hun studie, dagelijkse activiteiten in het algemeen of sociaal contact. Als je zelf geen autisme hebt maar vragen hebt over autisme, ben je ook meer dan welkom om deel te nemen aan het spreekuur.
Wat kun je verwachten?
Een begeleider van JADOS zal aanwezig zijn bij het spreekuur om je te helpen:
Grip te krijgen op je vakken, examens, deadlines, enz.
Je studie te plannen.
Je cursussen te structureren.
Te identificeren bij wie je hulp kunt vragen en wat je opties zijn.
Te communiceren met medestudenten.
Met een mogelijke verwijzing.
Praktische informatie
De spreekuren vinden plaats op donderdag van 9.00 tot 14.00 uur, in oneven weken. Je kunt alleen deelnemen nadat je een afspraak hebt gemaakt. De spreekuren vinden plaats bij de afdeling Student Guidance & Well-Being, gebouw Vrijhof, verdieping 3, kamer 316.
Je kunt een afspraak maken via het secretariaat Student Guidance & Well-Being. Een ontmoeting online en op de campus is mogelijk.
Sociale veiligheid is van belang voor iedereen die aan de UT werkt, studeert of die de UT bezoekt. We verwachten respect, integriteit, eerlijkheid en aandacht voor anderen op onze campus en binnen onze organisatie. Samen moeten we ervoor zorgen dat onze universiteit een veilige plek blijft. Geconfronteerd worden met een onveilige situatie of ongepast gedrag kan een enorme impact hebben. Voel je je onveilig, mishandeld of ben je getuige geweest van een onveilige situatie, informeer dan mensen in je omgeving en probeer erover te praten. Verschillende professionals staan klaar om je te helpen wanneer je het nodig hebt, wat er ook gebeurt. Onze deskundige en betrokken professionals staan altijd voor je klaar om te luisteren, door te praten en te handelen. Daadkrachtig, respectvol en met een open geest.