We begrijpen dat het studentenleven verschillende uitdagingen en emotionele ups en downs met zich mee kan brengen.
Studentenpsychologen zijn professionals die kortdurende, oplossingsgerichte hulp bij persoonlijke, sociale en/of studieproblemen bieden. Alle studenten aan de UT kunnen gebruik maken van de diensten van de studentenpsycholoog. Er is geen verwijzing nodig en het is gratis. Een studentenpsycholoog kan je helpen met een kortdurende behandeling bij:
- Persoonlijke problemen: depressie, angst, verdriet, angst, onzekerheid
- Sociale problemen: gezinsproblemen, eenzaamheid
- Studieproblemen: studiestress, faalangst
Hoe kunnen we je helpen?
Tijdens een intake beoordelen wij je situatie en welke hulp je eventueel nodig hebt. Er zijn een aantal opties zoals:
- Kortdurende individuele behandeling (maximaal 5 afspraken)
- Deelname aan E-Health modules
- Deelname aan een groep/training
- Verwijsadvies (via de huisarts word je doorverwezen naar externe hulp)
De studentenpsychologen bieden alleen oplossingsgerichte hulp op de korte termijn. Als langdurige begeleiding of gespecialiseerde zorg nodig is, verwijst de studentenpsycholoog je door naar een huisarts voor een verwijzing buiten de universiteit.
Praktische informatie
Op dit moment is het helaas door omstandigheden niet mogelijk een afspraak in te plannen via de Planner. Als je toch behoefte hebt aan een afspraak, neem dan contact op met het secretariaat van SACC (+31 53489 2035). Je naam zal worden genoteerd en zodra we weer afspraken kunnen plannen nemen wij contact met je op.
Via onze online Planner kun je een afspraak inplannen voor een intakegesprek met een studentenpsycholoog. Vervolggesprekken kun je plannen via ons secretariaat SACC: +31 53 489 2035. Als je vragen hebt, neem dan ook contact op met het secretariaat. We zijn er om je te helpen.
Het is belangrijk dat je op tijd op je afspraak aanwezig bent. Ben je te laat, dan wordt dit van je tijdslot afgetrokken. Bij aankomst verzoeken wij je te melden op ons secretariaat (rode balie), zodat wij weten dat je aanwezig bent. Je wordt dan opgehaald uit de wachtkamer.
KUN JE NIET OP DE AFSPRAAK KOMEN?
Het kan voorkomen dat je niet op je afspraak aanwezig kunt zijn. Gezien onze wachtlijsten stellen wij het zeer op prijs als een afspraak tijdig ( > 24 uur van te voren) wordt afgezegd of verplaatst. Dit is belangrijk zodat we andere studenten de vrije plek kunnen bieden en we er samen als UT-gemeenschap voor kunnen zorgen dat iedereen zo snel mogelijk geholpen wordt. Als je de meeting wilt verplaatsen, kun je contact opnemen met ons secretariaat. Je kunt tijdens kantooruren bellen naar +31 (0)53-489 2035 of langskomen bij de rode balie in de Vrijhof (311) om een nieuwe afspraak in te plannen.
Een no-show zonder annulering geldt als een volledig gebruikte afspraak. Je krijgt geen vervangende sessie aangeboden.
Spoed
Indien je situatie (zeer) urgent is en je niet kunt wachten op een afspraak, vind je hier enkele contactgegevens.
- Neem tijdens kantooruren contact op met je eigen huisarts.
- Buiten kantooruren kun je contact opnemen met de huisartsenpost: +31 88 555 1188 (als je in Enschede woont) of +31 88 555 1155 (als je in Hengelo woont).
- Als je zelfmoordgedachten hebt, kun je contact opnemen met 113 zelfmoordpreventie via de website of door te bellen naar 0800-0113.
- In alle overige spoedgevallen kun je 112 bellen.