Studentenpsychologen bieden kortdurende, oplossingsgerichte hulp bij studieproblemen en/of persoonlijke problemen. Je kunt bij een psycholoog terecht als je last hebt van bijvoorbeeld faalangst of uitstelgedrag en ook wanneer je bijvoorbeeld kampt met somberheid, angst, onzekerheid of familieproblemen.
Alle studenten aan de Universiteit Twente kunnen gebruik maken van de diensten van de studentenpsycholoog. Er is geen doorverwijzing nodig en er zijn geen kosten aan verbonden.
Aan verzoeken om interviews te geven of mee te werken aan studieprojecten kan helaas geen gehoor worden gegeven.
WAT WE VOOR JE KUNNEN DOEN Tijdens de intake maken we een inschatting van jouw klachten en wat voor hulp je daarbij nodig hebt. Er zijn een aantal mogelijkheden waaronder:
- Kortdurende individuele behandeling (max. 5 gesprekken)
- Deelname E-Health modules
- Deelname aan een groep / training
- Advies verwijzing (via de huisarts wordt je doorverwezen voor externe hulp)
- Het is belangrijk dat je op tijd komt voor je afspraak. Ben je te laat, dan gaat dit van de voor jou gereserveerde tijd af.
- Meld je bij aankomst bij ons secretariaat (rode balie), zodat we weten dat je er bent. Je wordt door je behandelaar opgehaald uit de wachtkamer.
- Het kan een keer voorkomen dat je verhinderd bent voor je afspraak. Gezien onze wachtlijsten stellen wij het erg op prijs dat een afspraak tijdig wordt afgezegd of verplaatst (>24 uur van te voren). Dit is belangrijk, zodat we andere studenten de vrijgekomen plek kunnen aanbieden en we gezamenlijk ervoor zorgen dat iedereen zo snel mogelijk geholpen wordt.
- Als je de afspraak wilt verzetten, neem dan contact op met ons secretariaat. Ze zijn tijdens kantooruren te bereiken op: + 31 (0) 53 - 489 2035 of kom langs bij de rode balie in de Vrijhof om een nieuwe afspraak in te plannen.
- Bij niet verschijnen zonder afmelding wordt deze afspraak meegerekend in je afsprakenreeks. Je krijgt geen vervangende sessie aangeboden.
- De studentenpsychologen bieden alleen kortdurende oplossingsgerichte hulp. Als langdurige of meer gespecialiseerde zorg nodig is zal de studentenpsycholoog je verwijzen naar de huisarts voor een verwijzing naar een externe zorgaanbieder.
- Om in Nederland zorg te ontvangen is het verplicht je in te schrijven bij een huisarts in je woonplaats. Als je nog geen huisarts hebt, kan je jezelf registreren bij de Campushuisarts.
Je kunt een afspraak maken voor een intake met een studentenpsycholoog via onze online afsprakenplanner
Planzelf. Vervolgafspraken kun je allen maken via het secretariaat SACC +31 53 489 2035.
Mogelijkheden als je problemen zo ernstig zijn dat je niet kunt wachten op een afspraak:
- Tijdens kantoortijden contact opnemen met je eigen huisarts.
- Buiten kantoortijden contact opnemen met de huisartsenpost via: +31 88 555 1188 (als je in Enschede woont) of +31 88 555 1155 (als je in Hengelo woont).
- Bij suïcidale gedachten, contact opnemen met 113 via de website of door te bellen via: 0800-0113.
- In alle andere gevallen van nood, altijd contact opnemen met 112.
- Mw. Frederiek Brinks MSc - BIG nr.
- Dhr. Hans Feiertag MSc - BIG nr. 19049940825
- Mw. Annemarie Klanderman MSc
- Mw. Caroline de Koning MSc - BIG nr. 09063741325
- Mw. Annemarie Slot MSc - BIG nr. 49915406825
- Mw. Anne Wauben MSc
- Mw. Alein Lucassen MSc
- Mw. Marte Disse MSc
- Mw. Lieke Alink MSc BIG nr. 19928740125
Informatie over interne en externe begeleiding en ondersteuning,
passende hulpmiddelen en perspectieven bij studeren aan de UT met een
beperking, ziekte, een chronische aandoening en fysieke- of mentale
klachten.