Studentenpsycholoog

We begrijpen dat het studentenleven verschillende uitdagingen en emotionele ups en downs met zich mee kan brengen.

Studentenpsychologen zijn professionals die kortdurende, oplossingsgerichte hulp bij persoonlijke, sociale en/of studieproblemen bieden. Alle studenten aan de UT kunnen gebruik maken van de diensten van de studentenpsycholoog. Er is geen verwijzing nodig en het is gratis. Een studentenpsycholoog kan je helpen met een kortdurende behandeling bij:

Hoe kunnen we je helpen?

Tijdens een intake beoordelen wij je situatie en welke hulp je eventueel nodig hebt. Er zijn een aantal opties zoals:

Bekijk de workshops en trainingen die we aanbieden
in de Course Finder

De studentenpsychologen bieden alleen oplossingsgerichte hulp op de korte termijn. Als langdurige begeleiding of gespecialiseerde zorg nodig is, verwijst de studentenpsycholoog je door naar een huisarts voor een verwijzing buiten de universiteit.

Praktische informatie

Via onze online Planner kun je een afspraak inplannen voor een intakegesprek met een studentenpsycholoog. Vervolggesprekken kun je plannen via ons secretariaat SACC: +31 53 489 2035. Als je vragen hebt, neem dan ook contact op met het secretariaat. We zijn er om je te helpen. 

Maak een afspraak in de Planner
Planner
De wachttijd is ongeveer 8 weken

Het is belangrijk dat je op tijd op je afspraak aanwezig bent. Ben je te laat, dan wordt dit van je tijdslot afgetrokken. Bij aankomst verzoeken wij je te melden op ons secretariaat (rode balie), zodat wij weten dat je aanwezig bent. Je wordt dan opgehaald uit de wachtkamer.

  • Praktijkondersteuner GGZ

    Praktijkondersteuner GGZ (POH-ggz)

     Weet dat als je klachten zo ernstig zijn dat je niet kan of liever niet wil wachten op een afspraak met een van onze studentenpsychologen je altijd terecht kunt bij je eigen huisarts.

    Bij de huisarts werken ook hulpverleners (Praktijkondersteuner GGZ | POH-GGZ) die (lichte) psychische klachten zelf behandelen en zo nodig kunnen helpen met een verwijzing naar een psycholoog. Gesprekken met de POH-GGZ vallen onder huisartsenzorg en hierdoor zijn daar geen kosten aan verbonden. Net als de huisarts heeft de POH-GGZ beroepsgeheim.
    Meer informatie over wat een POH-GGZ doet en hoe je een afspraak kan maken vind je op de website van de huisartsenpraktijk waarbij je staat ingeschreven.

    Als je nog geen huisarts hebt in Enschede, kun je je bijvoorbeeld inschrijven bij de campushuisarts: https://campushuisarts.nl/en/mental-health/. Na inschrijving kan je een afspraak maken bij de POH-GGZ van de campushuisartsenpraktijk.

KAN JE NIET OP DE AFSPRAAK KOMEN?

Het kan voorkomen dat je niet op je afspraak aanwezig kunt zijn. Gezien onze wachtlijsten stellen wij het zeer op prijs als een afspraak tijdig (>24 uur van te voren) wordt afgezegd of verplaatst. Dit is belangrijk zodat we andere studenten de vrije plek kunnen bieden en er samen als UT-gemeenschap voor kunnen zorgen dat iedereen zo snel mogelijk geholpen wordt. Als je de meeting wilt verplaatsen, kun je contact opnemen met ons secretariaat. Je kunt hen tijdens kantooruren bellen op +31 (0)53-489 2035 of langskomen bij de rode balie in de Vrijhof om een nieuwe afspraak in te plannen.

Een no-show zonder annulering geldt als een volledig gebruikte afspraak. Je krijgt geen vervangende sessie aangeboden.

Als studentenpsychologen houden wij ons aan de beroepscode van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP); alles wat besproken wordt is vertrouwelijk.

Spoed

Indien je situatie (zeer) urgent is en je niet kunt wachten op een afspraak, vind je hier enkele contactgegevens.

Wie zijn we?