UTDienstenCESSACCBegeleiding en adviesVertrouwelijke contactpersonen

Vertrouwelijke contactpersonen

Studeren kan lastig zijn. Je kunt geconfronteerd worden met onzekerheid, zorgen, problemen of onaangename interacties. Ervaringen delen met iemand van jouw leeftijd kanĀ alsĀ veilige en comfortabele stap zijn.

Daarom introduceren wij de Confidential Contact Person(CCP) voor studenten. Of simpel gezegd: we zijn getraind als peer listener en zullen alles wat je deelt volledig vertrouwelijk houden.
Laten we erover praten!

Wij zijn studenten van de Universiteit Twente met verschillende achtergronden en ervaringen met studeren aan de UT of elders. We ondersteunen je als je met iets worstelt, hoe groot of klein het ook is. We kunnen je advies geven, een ondersteunende rol spelen bij het vinden van een oplossing voor een probleem, of gewoon naar je luisteren als je je hart wilt luchten. Soms kan dat al genoeg zijn, maar als je met grotere problemen worstelt, heeft een CCP mogelijk niet de middelen om je persoonlijk te helpen. Maar we kunnen je doorverwijzen naar een professional of je helpen de ondersteuning te vinden die je nodig hebt en verdient.

Kies dus een peer listener waar je je comfortabel bij voelt en laten we erover praten. Je kunt contact opnemen met een van ons en we zullen er voor je zijn. Je kunt een e-mail sturen of je telefoonnummer achterlaten en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Praat je liever met een UT medewerker

Dan is de vertrouwenspersoon voor studenten je aanspreekpunt als je te maken hebt (gehad) met ontoelaatbaar gedrag. Of dat je getuige bent geweest van zo'n situatie.

Bezoek de Engelstalige website van Confidential Contact Persons (CCP)
CCP